Navn: Petter Harald Kimo

Bosted: Kimo i Skaugdalen

Alder: 48 år

Sivilstand: Gift

Yrke: Bonde

– Jula er en fin tradisjon

– Hva opptar deg mest for tida?

– For tida så er det kommunestyremøtet førstkommende torsdag. Der skal vi ta opp organiseringa av næringsutviklinga i kommune. Både som bondelagsleder og arbeiderpartipolitiker er dette noe jeg har vært opptatt av.

– Hvorfor bor du der du bor?

– Søstera mi hadde odel, men ønsket ikke å ta over. Sjøl for jeg mye og reiste, og var lei av det. Så da jeg fikk sjansen til å ta over, så gjorde jeg det.

– Hva er din største idrettsprestasjon?

– I 9 C på Åsly skole sprang jeg halvmaraton – det må ha vært i 1985. Jeg gjennomførte, men vi trenger ikke å snakke om tida. 3000-meteren i militæret var et kapittel for seg sjøl det også.

– Hvis du skulle fått reist en bauta eller minnesmerke over noen i heimbygda di, hvem ville det blitt?

– Da må jeg få ære Petter Bakøy for alle arbeidsplassene han har bidratt med og den frivillige innsatsen han har lagt ned i bygda.

– Dersom du kunne bedt hvilken som helst person fra verdenshistorien hjem til deg på en middag og en dyp samtale. Hvem ville du valgt?

– Hvor skal en begynne hen? Mor Theresa for eksempel. Å få snakke med henne og lært fra henne kunne vært interessant.

– Hvilke egenskaper ser du på som viktigst hos en livsledsager?

– At hun har noenlunde samme interesser og fleksibilitet og positivitet og forståelse for hva den andre holder på med.

– Hva er den perfekte dagen på Fosen for deg?

– Det kan være en sommerdag med middag på Flo og Fjæra i Stadsbygd eller en dag i mars uti skogen med pølsegrilling i skogen sammen med familien.

– Hva er den beste julegaven du noen gang har fått?

– Den jeg husker best er fra den tida det kom digitale klokker. Det kom en lyd, et pling, en gang tima, og vi lurte på hva det var.

– Hva spiser du på julaften?

– Da eter vi pinnekjøtt. Det er en tradisjon som fruen har tatt med seg.

– Hvor handler du julegavene?

– Vi har prøvd å handle mest mulig lokalt og vi prøver gjerne lokalproduserte varer. Dessuten prøver vi å la lage noe sjøl.

– Hvorfor feirer du jul?

– Først og fremst tradisjonen. Jeg er ingen utpreget kristen, men jeg orker ikke å ta stilling til om vi feirer «jol» fra førkristen tid eller Jesu fødsel. Det er ikke det viktigste. Jeg synes det er en fin tradisjon.