Asbjørn Dahl bor i borettslaget Solvoll i Leksvik sentrum. Nylig ble han tildelt en pris av TOBB (Trondheim og Omegn Boligbyggelag) for den frivillige «vaktmesterjobben» han gjør.

TOBB deler hvert år ut tre priser blant alle sine medlemmer og om lag 800 borettslag. En pris til en personlig ildsjel, en til et borettslag eller et sameie, og en pris til årets styreleder.

Årets ildsjel

I år gikk ildsjelprisen til Asbjørn Dahl i Solvoll borettslag i Leksvik.

- Jeg ser det som en pris til hele borettslaget. Det var helt enestående og en stor opplevelse for meg, sier Dahl. Han ble «lurt» med av sin svigersønn til Røros der årets priser ble delt ut.

Asbjørn Dahl Foto: Anne-Lise Aakervik

- Jeg visste at jeg var nominert og begynte å spekulere da vi kom dit og det var reservert plasser for oss helt fremst, sier Dahl som skryter av arrangementet som blant annet innehold en konsert i Røros kirke.

- Det var virkelig en opplevelse og helt uventa, sier prisvinneren.

Prispengene

Blant 2600 innsendte forslag ble tre personer nominert til ildsjel, og vinneren av prisen på 15.000 kroner ble altså Asbjørn Dahl.

- Hva skal du bruke pengene på?

- Det skal jeg diskutere med styret. Pengene skal gå til borettslaget. Jeg er bare en representant for borettslaget, og jeg har god hjelp med «vaktmesterjobben», bedyrer han.

Solvoll borettslag Foto: privat

Juryens begrunnelse

I juryens begrunnelse heter det:

«86-åringen er primus motor for å holde orden og alt på stell i borettslaget. De har ikke egen vaktmester, men med entusiasmen og innsatsen fra Asbjørn blir oppgavene løst på løpende bånd.

Asbjørn har siden innflyttingen for 10 år siden arbeidet for at alle beboerne skal ha det trivelig rundt seg. Han tar ansvaret for klipping av plen, og vanning av borettslaget blomster. Dersom det er noe som bør ryddes går det ikke lang tid før han er på plass og ordner opp.

Han måker snø og strør slik at det er trygt å gå når det er glatt. Om heisen stopper er han som heisansvarlig raskt på plass. Asbjørn ser ikke på seg selv som en ekstraordinær ressurs i borettslaget, men borettslaget ser hans flotte innsats. Det er nettopp slike personer som er bærebjelken for et godt bomilø».

- Mest applaus

- Det var kjempeartig. Solvoll er et godt boalternativ i Leksvik, sier nestleder i styret i Solvoll, Trond Hovstein, som også var med på arrangementet på Røros.

- Asbjørn Dahl var den som fikk desidert størst applaus under arrangementet, sier Hovstein.

Solvoll borettslag består av 18 innskuddsleiligheter og ligger idyllisk til helt nede i sjøkanten i Leksvik sentrum.