Gruppeleder i Åfjord Frp, Gunnar Singsaas, sier de har gitt mye til Roan gjennom den intensjonsavtalen som ligger til grunn for sammenslåingen.

– Svar på tiltale

– Navnekomiteens forslag om Åfjord som kommunenavn er gjennomtenkt. Når så fellesnemnda vedtar Bjørnør som forslag til kommunenavn, og vi ser hva politikere i Roan utaler seg om saken, så må vi kunne reagere. Vårt vedtak er litt svar på tiltale, for å si det på den måten, framholder Gunnar Singsaas.

Åfjord Frp synes også signalene fra Osen om bruken av Bjørnør-navnet ikke bør gå upåaktet hen.

– Når vi fra Osen får klare signaler om at det ikke er greit å ta i bruk Bjørnør som kommunenavn, så må vi også ta det til følge. Navnet brukes både i offentlig og privat regi på virksomheter som knyttes til Osen direkte.

– Når fellesnemnda vedtar Bjørnør som forslag til kommunenavn, og vi ser hva politikere i Roan utaler seg om saken, så må vi kunne reagere, mener Gunnar Singsaas. Foto: Snorre Berg

– Åfjord langt mer kjent

Gunnar Singsaas mener Bjørnør-navnet for Åfjord sin del er lite anvendelig

– I Åfjord har like mange en knytting til det gamle Jøssund-navnet som Bjørnør. Åfjord er langt mer innarbeidet og kjent enn Roan, og vil være et bedre varemerke. I Åfjord har det vært et klart flertall for at vi har ønsket å bli del av en større sammenslutning. Når det nå blir Åfjord sammen med Roan, hvilket kan lede til mye positivt, må en innse at vi representerer en større part i dette. Jeg er ikke interessert i å sitte i fellesnemnda å gi bort alt som kan knyttes til Åfjord. Samtidig tror jeg det ikke vil gå så lang tid før vi snakker om én Fosen-kommune, sier Gunnar Singsaas.

Uttalelsen

Dette er hele uttalelsen fra Åfjord Frp sitt årsmøte: «Når Fellesnemda nå knapt gikk for Bjørnør, så er spillereglene endret. Åfjord Frp kommer til å fremme kommunevåpenet til Åfjord kommune under behandlingen av saken nå på torsdag. Vi håper selvsagt på støtte fra kommunestyret i Åfjord på dette.Åfjord Frp fremmer selvsagt navnekomiteens forslag på Åfjord som den nye kommunens navn.Åfjord Frp beklager at flertallet ikke forholder seg til forslaget til navnekomiteen som lå til grunn. I tillegg har den opprinnelige Bjørnør- Osen kommune, sagt tydelig nei til at Åfjord og Roan skal bruke det navnet.Om Kongen i Statsråd skal bestemme kommunens navn, kan Kongen også bestemme kommunevåpen.»