- Vi har støtt på utfordringer. Det er så hardt i bunnen i området at vi ikke får pælene så langt ned i bakken som vi hadde ønsket, sier Arnfin Brasø, som er kommunalsjef for plan, drift og landbruk i Ørland kommune.

Etter planen skulle arbeidet med den nye hurtigbåtterminalen vært ferdig i disse dager.

Nå er målet å få alt ferdig før storinnrykk til Ørlandet i forbindelse med ankomsten av Norges nye kampfly, F-35 Lightning II, 10. november.

Den nye hurtigbåtterminalen står på vent på godskaien i Brekstad havn. Foto: Jakob Ellingsen

Hard bunn

Brasø forklarer at den harde sjøbunnen i området gjør at kommunen må ta i bruk en annen løsning for å forankre den nye hurtigbåtterminalen like utenfor rådhuset.

- Vi må støpe for å avstive pælene på bunnen siden pælene ikke vil stå så dypt som vi hadde trodd, sier Brasø.

Han forteller at planen er å gjennomføre det arbeidet i løpet av den kommende uka.

Land

Den nye hurtigbåtterminalen står i dag på godskaien i Ørland havn. Landgangen står også oppbevart i området.

Ifølge Brasø er anleggsarbeidet på land i rute.

- Egentlig hadde vi trodd at vi skulle være ferdige med jobben nå. Av og til støter man på utfordringer som må løses, sier Brasø.

Den nye landgangen til hurtigbåtterminalen står også trygt plassert på godskaien. Foto: Jakob Ellingsen

F-35

Kommunalsjefen forteller at han føler på forventningene om at kommunens splitter nye hurtigbåtterminal skal ha erstattet dagens anlegg med den blå «trikken» før storinnrykk i forbindelse med markeringen av ankomsten av Norges nye kampfly til landet og Fosen den 10. november.

- Det klarer vi om vi ikke støter på nye uforutsette utfordringer. Det kommer mange på besøk og da hadde det vært artig at de fikk brukt og sett det flotte nye anlegget, sier Brasø.

Kanskje café?

Ørland kommune har annonsert at de kunne tenke seg å gi bort den gamle «trikken» dersom noen skulle ønske å bruke den til noe i stedet for bare å kaste anlegget.

- Vi har fått én som har meldt sin interesse. Ønsket er å etablere en café i bygget. Det er en kreativ idé, så kanskje får dagens utbrukte anlegg nytt liv, sier Arnfinn Brasø i Ørland kommune.