Ny fergekai skal på plass og da skal det både mudres og flyttes på masse. Et slikt inngrep kan ødelegge mye av dyrelivet inne i havna og klubben ønsket å se om de kunne flytte på noen av de som lever på havets bunn inne i havna, forklarer Geir Røkke.

Fra 12 til 73 år

- Kommunen og den lokale naturoppsynsmannen var udelt positive da vi kontaktet dem vedrørende dette, forteller han.

Sju apparatdykkere og tre fridykkere gikk i sjøen lørdag formiddag. Den eldste dykkeren var 73 år, og yngstemann var 12 år.

- Den berømte landvinden på Ørlandet gjorde at sikten i vannet var 40-50 centimeter, men vi klarte da å finne litt dyreliv, sier Røkke.

Foto: Tanja Vean Røkke

Klubbens unge fridykkere var først uti og sist opp av sjøen. Alt liv ble samlet i beholdere og fraktet med bil til Uthaug, deretter ble det en båttur hvor de så ble sluppet ut i sjøen på en flott plass ute i den vakre skjærgården.

- Mye jernskrot

8 strandkrabber, 1 kråkebolle, snegler og 6 hummere fikk et nytt hjem denne lørdagen. En av hummerene bar også med seg en stor mengde rogn.

- Vi ser ikke bort ifra at operasjonen gjentar seg hvis været bedrer seg innen arbeidet med mudring starter. I tillegg til dyreliv kunne vi også observere en god del søppel på havbunnen, blant annet baderomsinnredning, bildekk, en flatskjerm- TV og mye jernskrot og skrammel, forteller Røkke.

Se flere bilder fra operasjonen øverst i saken!