Åsly har 141 ungdomsskoleelever, og 126 av dem har svart på Fosna-Folkets undersøkelse om plassering av en ny videregående skole i Indre Fosen.

Totalt har 367 ungdomsskoleelever i Indre Fosen svart på Fosna-Folkets undersøkelse. Bildet er klart. Det store flertallet av Leksvik-elevene vil ha ny videregående skole i Vanvikan, mens flertallet av elevene i Rissa vil ha den nye skolen i Rissa.

Les mer: Vil helst gå skole i heimbygda.

Ønsker Rissa

Hele 94,4 prosent av elevene på Åsly skole i Rissa mener at den beste plasseringen av en ny videregående skole i den sammenslåtte kommunen vil være i Rissa.

4,8 prosent vil at en ny skole skal legges til Vanvikan.

Reisetid

Mange av Åsly-elevene som har kommentert hvorfor de mener skolen skal bygges i Rissa begrunner det med at det ikke blir så langt å reise og at Rissa er et større sted med flere tilbud enn Vanvikan.

«Hvis vi flytter vgs til Vanvikan tror jeg flere kommer til å dra til byen i stedet», er det en elev som skriver.

Trondheimselever

En annen skriver at «Jeg vil ha skolen i Rissa for det er nærmest og de tror at det kommer til å komme folk ifra Trondheim til Vanvikan, men det gjør det ikke».

En av de få som vil ha skolen i Vanvikan begrunner det med at det er et mer sentralt sted med tanke på å tiltrekke seg elever fra Trondheim og at det dermed blir en større skole.

18,3 prosent vil søke begge steder

Selv om de aller fleste elevene på Åsly mener en ny skole bør legges til Rissa er det omtrent èn av fem (19,8 prosent) som kan tenke seg å søke på en videregående skole i Vanvikan. 88,1 prosent av Åslyl-elevene kan tenke seg å søke på en videregående skole i Rissa. 18,3 prosent har svart at de er åpne for å søke på begge skolene.

Dette mener elevene ved Testmann: