På portalen skal det etter hvert komme ut mer informasjon om hva som skjer i de ulike Fosen-kommunene, presentasjon av lokale jegere og ellers relevant informasjon for naturinteresserte, forklarer hun.

Eget team

Linda har fått med seg flere ivrige jegere ut i naturen, og har et eget team med seg i Jakt for Fosen; Ørjan Jakobsen, Levi Magnussen, Martin Aae, Ole- Martin Grøntvedt og Willy Carlsen.

Linda forteller at det å drive med jakt har betydd mye for henne, det har blitt en livsstil og mye tid går med på å legge til rette for nye jegere, svare på spørsmål og egen jakt.

- Telefonen er ikke mye stille, det er noe hele tida. Nå er det andejakta, sier hun.

Som småbarnsmor blir det en hektisk hverdag for å få alt til å gå opp, men heldigvis har også barna utviklet en interesse for friluftsliv, så de er mye ute med Linda.

- Det er jo ekstra artig at det er ei kvinne som har gått i bresjen for å forene jakt-og friluftsinteresserte fosninger, hvilke tilbakemeldinger har du fått?

- Stort sett positive tilbakemeldinger, men det har vært noen kommentarer på at jeg mangler erfaring. Det er riktig, men det er derfor jeg har med meg erfarne jegere. Jeg jobber hardt, og det er bratt læringskurve, forteller Linda.

Har fått sponsor

Tanken er også å kunne tilby «jaktpakker» til neste år, og man også kan få levert inn selvskutt gås eller and til Ove Vinge, som i sin tur ordner produkter som er røyket eller gravet. Linda har også fått sin egen sponsor, Hagemo Jakt og Friluft, som har bidratt med både klær og våpenutstyr.

Linda har også to hunder, en Treeing Walker Coonhound og en Parson Russell terrier. Foto: Privat

Jakt for Fosen skaper også interesse utenlands, nylig var en gjeng irer på besøk med apporterende hunder for å prøve gåsejakt på Ørlandet. Medlemmer av retrieverklubben i Østfold tok også turen opp til Fosen.

Nå er også teamet fra Fosen bedt til Irland på apportkonkurranse, et arrangement som er forholdsvis stort. Det å ha besøk av andre jegere var ei artig erfaring, forteller Linda.

Trond Pettersen, Levi Magnussen og Martin Aae sammen med de irske jegerne Kyle, Paul og Conor.

- Det var kjempeartig. Det tok helt av. Det var spesielt å se hundene i arbeid, det er jo luksusjakt. I mange andre land er det påbudt med apporterende hund for å hente skutt vilt, det burde det også vært i Norge, for å unngå svinn og at man ikke finner igjen fuglen, sier hun.

Jaktprat med Kristoffer

Linda har også vært i Elverum på besøk hos villmarksentusiast Kristoffer Clausen, som hun etter hvert har blir god venn med. Clausen kommer også for å besøke Linda, og skal samtidig også holde foredrag/jaktprat i Bjugn 23. november.

- Håpet er at vi da skal klare å fylle kulturhuset med jegere og friluftsinteresserte. Enten du er gressenka til han som er ute og jakter, jakter selv eller bare er interessert i natur, forteller Linda.

Hun har også fått ordnet eget jaktvald, fra Grande til Uthaug, etter å ha fått alle grunneierne til å skrive under. Da jaktes det blant annet på rådyr og rev, som har blitt en lidenskap for Linda.

- Det har jo ikke akkurat vært tilstrekkelig forvaltet, så det er på tide at vi får gjort noe med dette. Jeg er mye ute og sonderer terreng, og kjenner etter hvert så å si hvert enkelt dyr, hvor trekkene deres er og de enkelte individene. Det er også én rev som kjenner meg, en stor rev som bestandig klarer å lure meg, han vet at han kan smette inn på flystasjonen, forteller hun.

Forvaltning viktig

Hun forteller at hun frykter skabb etter hvert dersom det ikke blir gjort mer for å forvalte revebestanden, men understreker at hun på ingen måte ønsker å ta ut alt.

- Det handler om forvaltning, og ikke bare skyteglede slik mange kanskje tror, forklarer hun.

Hun er tydelig på at uten jakta, alt det sosiale som hører til og miljøet rundt, så vet hun ikke helt hvor hun hadde vært i dag. Jakta og interessen for natur har på mange måter berget henne.

- Gir meg mening

Nå er det villsvinjakt i Sverige som står for tur, før turen igjen går til Skottland og hjortejakt.

- Det er jakt som er livet. Det gir meg mening, jeg har det bra når jeg er ute på jakt, da er det ingenting annet som betyr noe. Alle de flotte folka man treffer, den sosiale biten og bare det å være ute. Dyr er egentlig bare en bonus, jeg kan like gjerne jakte med kamera en dag, og fange de fine øyeblikkene da man får komme nært på dyr, sier hun.