Testmann Minne skole i Leksvik har 101 ungdomsskoleelever, og 90 av dem har svart på Fosna-Folkets undersøkelse om ny videregående skole i Indre Fosen.

Totalt har 367 ungdomsskoleelever i Indre Fosen svart på Fosna-Folkets undersøkelse. Bildet er klart. Det store flertallet av Leksvik-elevene vil ha ny videregående skole i Vanvikan, mens flertallet av elevene i Rissa vil ha den nye skolen i Rissa.

Les mer: Vil helst gå skole i heimbygda.

Tre av fire

76,6 prosent av Testmann-elevene har svart at de vil en ny videregående skole for Indre Fosen bør bygges i Vanvikan. 15,5 prosent ønsker at en ny skole legges til Rissa. 7,9 prosent har ikke svart ordentlig på spørsmålet.

Møtes på midten

«Leksvik og Rissa møtes på en måte på midten», skriver en elev i sin begrunnelse for hvorfor han mener Vanvikan er den rette plassen for en ny skole.

«Mer sentralt og lærere fra Trondheim», skriver en annen elev.

Mange begrunner sitt valg med at det blir kortere skoleveg med en skole i Vanvikan enn en i Rissa, og at det er lett å komme seg til Trondheim fra Vanvikan.

En god del velger Rissa

Til tross for at et stort flertall vil ha skolen i Vanvikan, er det nesten en fjerdedel (23,9 prosent) av Testmann-elevene som kan tenke seg å søke på videregående skole i Rissa. 78,8 prosent svarer at de kan tenke seg å søke på en videregående skole som blir lagt til Vanvikan.

13, 3 prosent av ungdomsskoleelevene ved Testmann Minne skole sier de kan tenke seg å søke på en skole både i Rissa og Vanvikan.

Dette mener elevene ved Åsly: