Bakgrunnen for den lange turen er et veddemål han gjorde med Leif Jåma for et år siden.

- Leif var skeptisk

- Jeg spurte ham om han trodde det var mulig å gå på 24 timer fra Moan i Leksvik til Gotvasslia der han bor. Leif var skeptisk til det. Dette var i oktober i fjor. Så kokte det hele bort. Nå etter at jeg hadde fått heim sauene tenkte jeg at jeg ville gjøre noe annerledes, noe meningsfullt, forteller den spreke sauebonden.

Odin Johannes

Det meningsfulle var at han ville forsøke å samle inn penger til barnekreftavdelingen ved St. Olavs Hospital i Trondheim.

- Odin Johannes Berg, som er fire år, har fått blodkreft. Han går i barnehagen sammen med sønnen vår, og vi er omgangsvenner med familien til Odin Johannes. For å gjøre noe meningsfullt ut av turen satte jeg opp ei løype med 13 punkt hvor folk kunne tippe hvor langt jeg greide å gå på 24 timer, og de kunne vippse penger til kreftsaken. Dette la jeg ut på Facebook. Torkil Berg var helt med på saken, forteller Moan på telefon fra Verran.

Over 50 000 kroner

Når Fosna-Folket snakker med ham på telefonen har han bare en liten halvtime igjen av turen til Gotvasslia.

- Dette har tatt helt av. Det har kokt. På fire dager har det kommet inn over 50 000 kroner. Jeg er helt rørt over engasjementet. Jeg vil si tusen takk til alle som har stil opp. Pengene skal ikke gå i det store sluket på St. Olav, men til leiker, sykehusklovner, pizzakvelder og slikt som kan gi en oppmuntring i hverdagen for ungene på kreftavdelingen, forteller Moan.

- Jeg har nytt hver en meter

Den 51 kilometer lange turen startet klokka 21.00 torsdag kveld, og 19 timer og ett minutt seinere stod han på trappa hos Leif Jåma.

- Turen har gått bra. Det var en del tåke over Leksvikskogen i natt, men i dag har det vært veldig fint. Jeg har nytt hver meter. Og for et terreng det er i Verrafjellene! Vi har veldig fin natur på Fosen, sier turgåeren som nå gleder seg til å gå i banken for å hente ut pengene som skal komme Odin Johannes og de andre ungene på barnekreftavdelingen til glede.

Gode prognoser

Torkil Berg, far til Odin Johannes, setter stor pris på Moans innsats, og han forteller at det etter forholdene går bra med sønnen.

- Han fikk diagnosen i slutten av september, og nå har vi vært på sykehuset i tre uker. Han responderer godt på behandlingen. Han har fått den vanligste formen for blodkreft, og prognosen for å bli frisk er bra. Men det er lang behandlingstid. Vi må regne med godt og vel to og et halvt års behandlingstid. Nå håper jeg pengene Kristoffer har samlet inn kan bli til glede for ungene her, sier Berg.