- Hva opptar deg mest for tida?

- Akkurat nå er det å bli frisk etter en akutt ryggoperasjon. Har så mange jern i ilden, og blir utålmodig av å skynde seg sakte for å bli frisk, og samtidig prøve å holde hjulene i gang ved den lille bedriften min. Utenom det så liker jeg ikke alt det som skjer uti verden med krig for tiden, atomvåpen og alle terrorhandlingene.

- Hva er ditt skjulte talent?

- Ikke sikker på om jeg har noen,- i alle fall ikke som jeg kommer på i farta. Kanskje jeg ikke har oppdaget det enda?

- Hvorfor bor du der du bor?

- Født og oppvokst på Ørlandet, kom ikke lenger. Mannen min kom hit på arbeid ved asfaltverket, - vi møttes og så ble vi her. Jeg bare elsker å leve her ved det flate landskapet med den store, høye horisonten, det flotte lyset, friske sjølufta og alle de flotte menneskene.

- Dersom du hadde hatt en tidsmaskin. Hvor og til hvilken tidsepoke ville du reist?

- Det er vanskelig å velge, det er masse jeg skulle likt å oppleve/se tilbake i tid. Hvordan mine forfedre levde for eksempel. Men det hadde vært kjekt å være ei lita mus i ei krå for ei stund i atelieet til selveste Salvador Dali`. Det er ikke så lenge siden, men han var meget spesiell og det hadde vært spennende å se hvordan han jobbet uten at han visste det selv, at noen betraktet ham i smug.

- Hva er din største idrettsprestasjon?

- Ja, si det? Har aldri vært et typisk sportsmenneske. Det er helst noe med kultur som har vært min greie. Men i mine yngre dager var jeg med i sju år ved Uthaug Turn.

- Hvis du skulle fått reist en bauta eller minnesmerke over noen i heimbygda di, hvem ville det blitt?

- Det er så mange flotte og flinke folk som har levd, og lever i heimbygda mi. Det har vært en del sterke og fremtredende kvinner, -og ikke alle av dem har fått den kreditten og takken for alt det de har gjort eller stått på for. Men den jeg må velge har vel allerede et minnesmerke etter seg, selveste Hannah Ryggen. Skulpturen ved Kultursenteret er laget av en annen fremdragende kunstner; Astrid Dahlsveen som også levde her på Ørlandet. Ikke alle her i distriktet vet hvor stor og betydningsfull Hannah Ryggen var og er ut i verden. Hun er fortsatt kjempeaktuell og jeg beundrer og respekterer henne og hennes kunst veldig mye.

- Dersom du kunne bedt hvilken som helst person fra verdenshistorien hjem til deg på en middag og en dyp samtale. Hvem ville du valgt?

- Hannah Ryggen.

- Hvilke egenskaper ser du på som viktigst hos en livsledsager?

- Tillit, respekt, det å stole på hverandre, og rett og slett innse at vi har forskjellige interesser og behov. At vi ikke trenger å være med på alle ting sammen, men dra på ting alene og fortsatt være et par. Jeg elsker musikk og mange former for kultur, og Rune liker best jakt, fiske og fjellturer.

- Hva synes du om valgresultatet? Er du fornøyd?

- Er ikke så glad i å diskutere slikt offentlig, - men om valgresultatet ble riktig, det vil tiden vise.

- Hva er den perfekte dagen på Fosen for deg?

- Det kommer litt an på årstiden. Når man er blitt så heldig å bli bestemor er det koselig å tilbringe tid med barnebarna. Men om man har tid og anledning til å gjøre noe spontant, får man opplevelser man ikke ante.Vi bør kanskje gjøre det litt oftere, - man kan ikke utsette alt til man blir pensjonist. For jeg har erfart at det er ikke sikkert at man lever så lenge. Carpe diem!