367 ungdomsskoleelever i Rissa og Leksvik har svart på en undersøkelse Fosna-Folket har gjort om bygging og plassering av en ny videregående skole for Indre Fosen kommune.

Vanvikan

80 prosent av ungdomsskoleelevene på Vanvikan skole og Testmann Minne skole i Leksvik svarer i undersøkelsen at de kan tenke seg å søke på en videregående dersom den bygges i Vanvikan.

28 prosent av ungdomsskoleelevene i Leksvik sier at de kan tenke seg å søke på videregående skole i Rissa.

18,9 prosent svarer at de kan tenke seg å søke skoleplass både i Rissa og Vanvikan.

«Rissa blir for langt unna»

«Rissa blir for langt unn. Misliker Rissa», svarer en elev fra Testamnn Minne skole i en kommentar i undersøkelsen. «Vanvikan er mer sentralt. Det er lett å komme til Trondheim», skriver en annen elev fra samme skole.

Flere kan tenke seg begge

Ungdomsskoleelevene i Rissa er litt mer åpne for å søke på en videregående skole i Vanvikan enn hva elevene i Leksvik er for å søke skoleplass på en skole lagt til Rissa.

81,7 prosent av ungdomsskoleelevene på Stadsbygd, Åsly og Mælan sier de kan tenke seg å søke på en videregående skole i Rissa.

31,9 prosent svarer at de kan tenke seg å søke på en skole lagt til Vanvikan.

23,4 prosent er åpne for å søke både i Rissa og i Vanvikan.

Vil heller til byen

For noen er det bare ett alternativ i Indre Fosen som gjelder.

«Hvis skolen blir i Vanvikan ønsker jeg heller å søke i byen» skriver en elev på Stadsbygd skole i en kommentar i undersøkelsen. «Blir ikke så lang skoletur for de som må ta buss», kommenterer en elev fra Mælan, som kan tenke seg å søke på en skole i Rissa, men ikke dersom fylkestingspolitikerne vedtar at den nye skolen for Indre Fosen skal bygges i Vanvikan.