Trond Øvergård har spilt på lag med Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen, spilt cupkamp mot VM-helten Kjetil Rekdal, og elsker Vålerenga. Men den største idrettsprestasjon har han gjort som Ørland-trener.

- Hva opptar deg mest for tida?

– Det er båt, faktisk. Jeg holder på å kjøpe en større båt, så det opptar meg veldig. Jeg ble hekta på båt i året som var, men nå trenger jeg en større båt sånn at jeg kan bo litt lenger i den. En bayliner eller noe sånn.

- Hva er ditt skjulte talent?

– Jeg er ikke så sikker på om jeg har noen. Ikke kan jeg å danse, og ikke liker jeg å synge. Jeg er jo så enkel at jeg alltid sier og gjør det jeg mener; på godt og vondt, har jeg erfart. Så jeg tror ikke jeg skjuler så mye.

- Hvorfor bor du der du bor?

– Det er på grunn av jobb. Forsvaret fanget meg for mange år siden, og det gjør at jeg havnet på Ørlandet. Jeg har jo verdens beste jobb, og da blir det enkelt å bo der jeg bor. Det er en fantastisk jobb å være sjef på brannstasjonen på flystasjonen. Jeg gleder meg til hver arbeidsdag.

- Dersom du hadde hatt en tidsmaskin. Hvor og til hvilken tidsepoke ville du reist?

– Da tror jeg jeg ville reist til cowboytida, til ville vesten. Det hadde vært artig å fått hilst på Billy the Kid for å sjekke om han er så liten som de påstod. Jeg har vært der han kom fra, i Lincoln city. Det var et veldig spesielt sted, på en veldig liten plass.

- Hva er din største idrettsprestasjon?

– Den største prestasjonen er kvartfinale med juiorlaget til HIL/Fevåg i Norway Cup, der jeg spilte selv. Det morsomste var uten tvil å møte Vålerenga, med Kjetil Rekdal på laget, i NM med Malvik i 2001. Jeg stod i mål foran 2 000 tilskuere. Det var en kjempeopplevelse. Vi tapte 7-1, og Kåre Ingebrigtsen scoret målet vårt. Også er jeg temmelig stolt over opprykket til Ørland i år, men kanskje enda mer stolt over å vinne Obos Cup i 2015. Det var en meget bra prestasjon!

- Hvis du skulle fått reist en bauta eller minnesmerke over noen i hjembygda di, hvem ville det blitt?

– Det er vanskelig å komme utenom oppmann i Ørland BK, Helge Pedersen. Han har gjort enormt mye for lagene våre. Samtidig skal vi ikke glemme Thor Bretting i alt det som foregår utpå her. Han var med å fikk i stand kunstgresset på Ørlandet, og den har vært alfa omega for fotballmiljøet.

- Dersom du kunne bedt hvilken som helst person fra verdenshistorien hjem til deg på middag og en dyp samtale. Hvem ville du valgt?

– Jeg ville i hvert fall servert min hjemmelagde viltgryte. Kanskje litt kjedelig, men jeg kunne tenkt meg å invitert tidligere Manchester United-spiller og -keeper Peter Schmeichel. Han var mitt store forbilde da jeg var yngre. Han tror jeg har mange gode historier over et glass rødvin, med alt han har opplevd. Han spiller piano, så det skulle han fått lov til. Han liker vel jazz, men jeg er mer Volbeat.

- Hvilke egenskaper ser du på som viktigst hos en livsledsager?

– Nå svarer jeg sikkert kleint, men nå har jo jeg en forholdsvis perfekt livsledsager i dag. Jeg er strålende fornøyd med henne, og kunne ikke tenkt meg å byttet ut henne for alt i verden. Hun må være tålmodig, og tåle at jeg er litt utålmodig, og så må hun selvfølgelig være snill og så må hun være god til å håndtere meg når jeg blir sulten. Og det er hun! Det er noen ganger jeg kan komme med noen kommentar der jeg får beskjed om at nå burde vi kanskje spist litt mat. Men der er hun flink.

- Hva synes du om valgresultatet? Er du fornøyd?

– Fornøyd blir vi vel aldri. Det finnes alltid noe å klage på, og være fornøyd med. Det er vanskelig å si. Idretten tar mye av tida mi, så jeg engasjerer meg litt for lite i politikk, og da skal jeg også være forsiktig med å klage.

- Hva er den perfekte dagen på Fosen for deg?

– Det tror jeg er en skikkelig finværsdag med en ordentlig rolig båttur med familien. Med god mat og trivelige unger, og det har vi jo. Hvis samtidig både Ørland og Vålerenga vinner en kamp samme dagen, så er det perfekt!