6 prosent av videregående skole-elevene på landsbasis sier at de røyker minst ukentlig. Det går frem av de nye Ungdata-tallene.

Mest på VG2

I Leksvik er det kun 3 prosent av videregående-elevene som svarer at de røyker minst ukentlig. Der er det VG2-elevene som røyker mest. Blant avgangselevene er det ingen som svarer at de røyker minst ukentlig.

Samme trend

I Åfjord svarer 4 prosent av videregående-elevene at de røyker minst ukentlig. Også i Åfjord er det mest røyking på andreåret på videregående. Ingen av avgangselevene svarer at de røyker minst ukentlig.

Mest i Rissa

Ifølge den nye Ungdata-undersøkelsen, er det på Rissa videregående det er mest røyking på Fosen. Der svarer 6 prosent at de røyker minst ukentlig. Det er like mye som landsgjennomsnittet.

Ørland og Bjugn gjennomførte sine siste Ungdata-undersøkelser i 2015. Det er kun Bjugn som har videregående skole. På Fosen videregående svarer 7 prosent av elevene at de røyker minst ukentlig. I 2015 lå landsgjennomsnittet på nettopp 7 prosent.

Minst i Åfjord

Ungdomsskoleelevene har fått en litt annerledes spørsmålsstilling i den nye Ungdata-undersøkelsen. Der er fokuset hvor mange som har prøvd røyk. På landsbasis svarer 12 prosent av ungdomsskoleelevene at de har prøvd røyk minst én gang. Kun 2 prosent røyker daglig. Blant ungdomsskolene på Fosen, er det i Rissa flest har prøvd røyk. 16 prosent svarer der at de har røyket minst én gang. I Leksvik svarer 15 prosent at de har prøvd røyk. Åfjord kommer best ut. Der svarer kun 11 prosent at de har prøvd røyk minst én gang.

Les mer om Ungdata: