ikke gi verken personopplysninger eller informasjon om din data til folk som ringer og utgir seg for å hjelpe deg med dataen din. Det er svindlere.

ikke gi verken personopplysninger eller informasjon om din data til folk som ringer og utgir seg for å hjelpe deg med dataen din. Det er svindlere.

Datasvindlere herjer igjen

Flere personer på Fosen har i det siste blitt oppringt av datasvindlere.

Svindelmetoden er velkjent og har pågått i mange land i over ti år. Sjøl om oppslag om fenomenet kommer i avisene med ujevne mellomrom, lar ikke svindlerne seg stoppe.

Dansk nummer

En av våre lesere har tipset om at hun har blitt oppringt fra nummer 004520768938 ved ett høve og fra 004520667798 ved et annet. Begge gangene var det en utenlandsk person som ville ha henne til å gå inn på datamaskinen sin og oppgi opplysninger som kunne gi ham adgang til å «rette på maskinen».

– Jeg la på ganske fort, forteller hun. Damen forteller at hun har hørt at andre har blitt oppringt på samme måte.

– Legg på, ikke gi dem noen opplysninger, advarer damen.


Ikke ta telefonen om du blir oppringt fra dette nummeret

Flere av våre lesere oppgir at de i den siste tida er blitt oppringt av svindlere som utgir seg for å være datareparatører. De fremstår som profesjonelle, og er ute etter passord og personlige koder.Telenor advarer mot falsk epostfaktura

Svindlere forsøker å lure bedrifter og privatpersoner med fakturaer som tilsynelatende er fra Telenor. Nå advarer selskapet folk mot å åpne epostene.Svindlere sender falske Netflix-eposter

Svindlere som utgir seg for å være fra strømmetjenesten Netflix har sendt ut eposter hvor brukerne blir bedt om å registrere seg på nytt.Utgir seg for å være datareparatører:

Se opp for telefonsvindlere på Fosen

Flere av Fosna-Folkets lesere forteller at de i den siste tida er oppringt av svindlere som utgir seg for å være datareparatører. De fremstår som profesjonelle, og er ute etter passord og personlige koder.- Ikke ta telefonen om dette nummeret ringer

Engelsktalende svindlere utgir seg for å være Microsoft eller ulike banker, opplyser politiet.- Jeg er ikke i Glasgow og har både penger og pass

Hun trenger heller ikke 1700 pund for å komme seg ut av ei knipe.Svindlere ringer

En leser advarer nok en gang mot telefoner fra Microsoft.

 
Mer å lese på Fosna-Folket:
 
comments powered by Disqus
Leses nå
 
Nyheter

Kraftig fall i radiolytting det siste året

Hver tiende radiolytter er blitt borte de siste 12 månedene, viser ferske tall. NRK er hardest rammet etter at dab-radio ble innført.

Dagens fosning:

- Forebygging av mobbing skulle vært med i pensum fra første klasse

Lillian Bærøy Sigurdsen mener mobbing er et "folkehelseproblem", og skulle ønske at det ble gjort mer forebyggende arbeid.

2. tertialrapport:

Sykefraværet går ned, litt merforbruk, men på stø kurs ut av Robek

Bedre tjenester, mindre gjeld, en liten økning i arbeidsledighet. Bjugn kommune oppsummerer årets åtte første måneder.

- Klare for tjue nye år

Stjørna teaterlag feiret i helga sitt 20-årsjubileum, kombinert med en skikkelig mimrefest.