Her vokser den nye barneskolen raskt opp av bakken. Planen er at navnet er klart før nyttår. Fristen for å komme med navneforslag er satt til 1. november.
(Foto: Jakob Ellingsen)

Her vokser den nye barneskolen raskt opp av bakken. Planen er at navnet er klart før nyttår. Fristen for å komme med navneforslag er satt til 1. november. Foto: Jakob Ellingsen

Navnekonkurranse:

Vet du hva den nye skolen bør hete?

Ørland kommune har satt i gang en navnekonkurranse for hva den nye barneskolen som kommer opp av jorda skal hete.

- Jeg håper det kommer mange innspill på navn. Jeg er spent på hvilke kreative forslag vi får fra barna som snart får ny skole, sier Odd-Erik Røstad, som er kommunalsjef for oppvekst i Ørland kommune.

Fristen for å sende inn navn på den nye barneskolen som bygges på Ørlandet er 1. november. Kommunen utfordrer elevrådene, FAU, og offentligheten til å komme med forslag på navn til den nye skolen.

LES OGSÅ: Her bygges skolen uten navn (for abonnenter)

Få begrensninger

Røstad sier kommunen ikke har restriksjoner på om skolen skal få navn etter en historisk person, et stedsnavn eller andre typer navn.

- Vi ønsker en åpen konkurranse med mange forslag. Vi har fått ulike forslag på Facebook allerede. Blant dem er Bjelke og Fru Inger, Brekstad og Ørland, forteller kommunalsjefen.

LES OGSÅ Her får ordføreren 100 millioner kroner i skolegården

Prosess

Etter at kommunen har mottatt navneforslag før 1. november, vil kommunen bruke noe tid på saksbehandling. Deretter skal Komité for oppvekst, kultur og idrett behandle saken, før kommunestyret etter alt å dømme vil gjøre sitt endelige vedtak på navn før jul.

- Vi vet det er en del plasser med lokale navn som ikke står på kartet. Kanskje skolen står på et område med et slikt navn? Det kan komme mange spennende forslag, sier Røstad.

- Selvfølgelig håper vi at også andre med tilknytning til Ørlandet engasjerer seg, og hele lokalbefolkningen. Målet er et flott navn på en flott ny skole, sier Odd-Erik Røstad.

LES OGSÅFår ny og større skole for 88 millioner kroner

Mer å lese på Fosna-Folket:
 
comments powered by Disqus
Leses nå
 
Nyheter

Kraftig fall i radiolytting det siste året

Hver tiende radiolytter er blitt borte de siste 12 månedene, viser ferske tall. NRK er hardest rammet etter at dab-radio ble innført.

Dagens fosning:

- Forebygging av mobbing skulle vært med i pensum fra første klasse

Lillian Bærøy Sigurdsen mener mobbing er et "folkehelseproblem", og skulle ønske at det ble gjort mer forebyggende arbeid.

2. tertialrapport:

Sykefraværet går ned, litt merforbruk, men på stø kurs ut av Robek

Bedre tjenester, mindre gjeld, en liten økning i arbeidsledighet. Bjugn kommune oppsummerer årets åtte første måneder.

- Klare for tjue nye år

Stjørna teaterlag feiret i helga sitt 20-årsjubileum, kombinert med en skikkelig mimrefest.