Steinen var kun centimeter fra å treffe Roan-ordfører Eian i hodet. I stedet traff den nakkestøtta hans.  Ifølge politiet var steinen rundt ti centimeter i diameter.

Ingen er fysisk skadd etter hendelsen på Momyra i Åfjord onsdag formiddag.

- Bare flaks

Einar Eian (H). Foto: Terje Dybvik

Roan-ordfører Einar Eian er rolig da Fosna-Folket prater med ham etter hendelsen.

- Det var en stein som datt av en lastebil, den gikk rett gjennom frontruta på bilen og nakkestøtta mi, før den for gjennom baksetet og knuste bakruta, forteller Eian.

Eian var på tur til partssammensatt utvalg i Åfjord i forbindelse med sammenslåingen av Roan og Åfjord.

- Det var bare flaks at ingen ble skadet, sier Eian.

- Det går bra med oss alle. Vi hadde flaks. Dette var et hendig uhell, og jeg må si jeg føler med sjåføren av lastebilen. Jeg har selv kjørt opp for lastebil, og jeg synes han har gjort alt riktig.

Denne steinen var nær ved å treffe Einar Eian i hodet onsdag formiddag. Foto: Politiet

- Sannsynligvis dukket vi

- Rakk dere å se noe eller tenke at dere måtte dukke?

- Sannsynligvis dukket vi, eller vi flyttet oss i alle fall til siden. Jeg husker ikke at jeg gjorde det, vi rakk ikke tenke så mye fra vi så steinen i lufta og til det smalt, sier Eian.

Ordføreren er glad det kun ble materielle skader da steinen kom susende:

- Vi fikk summet oss litt etterpå når vi fikk sjekket at alle var uskadd. Jeg var litt skjelven til å begynne med, men vi hadde heldigvis marginene med oss. Hell i uhell, kan vi si.

Steinen gikk inn frontruta og ut bakruta. Foto: Einar Eian

- Utrolig flaks

Roan-rådmann Roy-Bjarne Hemmingsen snakket med de involverte like etter nestenulykken onsdag.

- Det var tre i bilen, og de er alle fysisk og psykisk uskadde. Men de er selvfølgelig «shaky» etter en slik opplevelse. De har hatt utrolig flaks. Steinen traff nakkestøtta til Eian. Så fortsatte den videre gjennom nakkestøtta i baksetet. Det satt noen i baksetet, men vedkommende satt heldigvis ikke der steinen kom, sier han.

Eian og de to andre i bilen var på vei til partsammensatt utvalg i Åfjord da hendelsen skjedde.

- Blir møtet avlyst?

- Det vet vi ikke. Ordfører Eian får skyss med politiet ned til Åfjord, forklarer rådmann Hemmingsen.

Les mer: Entreprenøren etter ulykken: - Forferdelig situasjon.

Førerkortbeslag

Politet har beslaglagt lastebilsjåførens førerkort på bakgrunn av faren som egentlig har vært tilstede, forklarer Hallgeir Stjern, operativ leder i Fosen lensmannsdistrikt.

- En politijurist har vurdert saken, og det er foretatt beslag i førerkort på bakgrunn av type ulykke og den skaden og faren som egentlig har vært tilstede, det er det som gir hjemmel for beslag av førerkort, sier Stjern.

Passasjeren satt heldigvis ikke der steinen traff i baksetet. Foto: Politiet
Etter å ha gått gjennom frontruta, sjåførens nakkestøtte og via nakkestøtta i baksetet, hadde steinen fortsatt nok fart til å knuse bakruta. Foto: Politiet