- Vi er i gang med et utredningsarbeid, men vi har ikke noe resultat å komme med ennå, sier opplæringsdirektør Inger Christensen i Sør-Trøndelag fylkeskommune.

Rissa eller Vanvikan?

Fylkestinget i Sør-Trøndelag vedtok i sitt møte i juni i år at både Rissa og Vanvikan skulle utredes som plasseringssted for en ny videregående skole i Indre Fosen kommune.

Både Rissa og Leksvik kommune har gått inn for at en ny skole skal plasseres i Vanvikan, men det er fylkestingspolitikerne som har myndighet til å bestemme hvor en videregående skole skal bygges.

Høringsnotat

- Vi kommer stadig lengre i utredningsarbeidet, og vi skal legge fram en sak for fylkestinget i Trøndelag i desember. Mere har jeg ikke å si offisielt. Nå snart skal vi sende ut et høringsnotat til kommunene om saken. Det vil blant annet handle om planlegging av tilbudet på den nye skolen, men også om økonomi og elevtall, sier Christensen.

- Slitsomt

Hun ser fram til at det snart blir en ende på utredningsarbeidet.

- Det er bra at vi får landet saken snart. Det er slitsomt, særlig for dem som arbeider på skolene i Rissa og Leksvik. Men også jeg synes det er slitsomt, sier opplæringsdirektøren.

Fylkestinget i Trøndelag skal behandle saken om en ny videregående skole i Indre Fosen i sitt møte 14. desember.