- Man slipper parkeringsavgift på Ørlandet. Det er en stor utgift på Værnes, sier Rissa-ordfører Ove Vollan (H).

Han tror langt flere rissværinger nå vil fly fra Ørland når de skal til Oslo.

Det nye tilbudet

Det var torsdag forrige uke at nyheten om det nye flytilbudet fra Ørland flystasjon kom. Det nordnorske selskapet Flyviking starter 16. oktober å fly fra Ørland. De lover større fly, flere avganger og langt billigere billetter enn før. Per nå legges det opp til to turer tur-retur Ørland-Oslo hver dag. Fra mandag til og med fredag går morgenavgangen fra Ørland til Oslo klokken 07.35. Returen fra Oslo til Ørland om morgenen er klokken 09.25. Om ettermiddagen vil det gå ny avgang fra Ørland til Oslo klokken 15.10. Om ettermiddagen kommer så en ny flyvning fra Oslo til Ørland klokken 16.55.

Lørdag blir det ingen flyvninger, mens det på søndag vil gå en avgang fra Ørland til Oslo klokken 15.10. Avgangen fra Oslo til Ørland på søndager blir klokken 16.55.

Les mer: Flyviking-direktøren: Slik blir vårt nye tilbud fra Fosen.

- Sparer

Fosna-Folket har luftet stemningen rundt det nye flytilbudet med flere fosninger. Alle har tro på at flere fosninger nå velger å fly fra Ørland.

- Jeg har truffet en del folk allerede i dag. De synes dette er kjempepositivt og ønsker å bruke den nye ruta fra Ørland, sa Åfjord-rådmann Per O. Johansen til Fosna-Folket fredag.

- Fra Åfjord sparer man både tid og penger på å fly fra Ørland, påpeker han.

Flyviking har per i dag tre fly i sin flåte. Det fjerde er under bestilling. Foto: Flyviking

- For dyrt før

Rissa-ordfører Ove Vollan (H) har også snakket med folk som allerede har bestilt flybilletter med Flyviking fra Ørland.

- Jeg har tro på det denne gang. Tidligere har prisene vært for høye. Nå er signalene rundt pris veldig gode. Jeg håper dette vil fungere. Dette er en skikkelig gladnyhet, og det er viktig at Fosen har en flyrute, sier han.

16.55-avgangen

Roan-ordfører Einar Eian (H) hadde ikke helt satt seg inn i det nye tilbudet når Fosna-Folket var på tråden, men han tror også at flere roansbygg nå vil vurdere fly fra Ørland.

- Man må dra tidlig om morgenen fra Roan uansett, men det er lenger til Værnes enn til Ørland. Dersom vi skal være i Oslo tidlig på dagen, er det vanlig enten å fly dagen før eller eventuelt å natte over nærmere flyplassen. Med det prisnivået som nå foreligger, ser jeg ikke bort ifra at flere vil reise fra Ørland, sier han.

Eian påpeker også at det er dyrt å parkere på Værnes, og at man slipper denne utgiften fra Ørland. Han synes ellers at de nye rutetidene fra Ørland flystasjon høres fornuftige ut, men han mener siste avgang fra Oslo klokken 16.55 muligens er i tidligste laget.

- Det kan være en utfordring. Dersom man skal på møter i Oslo, vil jo disse rutetidene passe bra, men om noen skal ta seg en dag i Oslo, vil det bli knapt med tid, mener Eian.

Han sier han selv vil vurdere å begynne å fly mer fra Ørland.

- Fosen mer tilgjengelig

Torun Bakken jubler for ny flyrute fra Ørland. Foto: Arkiv

Utviklingsleder Torun Bakken i Fosen regionråd jubler også over det nye flytilbudet.

- Tror du flere fosninger vil fly fra Ørland nå?

- Jeg håper inderlig det. Jeg håper såpass mange bruker det at tilbudet kan opprettholdes, sier hun.

Bakken mener det er flere grunner til at flere fosninger nå vil begynne å fly fra Ørland.

- Folk slipper å ta ferja. Så er det heller ikke parkeringsavgift på Ørland flystasjon. Dersom folk regner på totalkostnaden, vil det nye tilbudet være attraktivt for mange. Her har Ørland kommune, næringslivet og flere jobbet veldig godt for å få på plass dette, sier Bakken.

Hun mener den nye ruta kan ha stor betydning for Fosen-regionen.

- Nå har jo Fosen blitt mer tilgjengelig. Det er langt lettere for folk fra Østlandet å komme seg hit, påpeker Bakken.

Ingen planer om avgift

Næringssjef Arne Martin Solli i Ørland kommune forteller at det ikke foreligger noen planer om å begynne og ta betalt for parkering ved den sivile terminalen på Ørland flystasjon.

Solli opplyser at parkeringsplassene snart skal merkes, og at man først da vet hvor mange parkeringsplasser det er ved flyplassen.

"Det finnes også planer for utvidet kapasitet hvis det skulle være behov for det", opplyser han.

Les mer: