– Både jeg og kona er opprinnelig fra Verdal. Etter at min far gikk bort for et par år siden, har vi snakket om hva vi skal gjøre med boligen hans. Vi vurderte salg, men så ble det til at vi bestemte oss for å renovere den for å flytte tilbake til Verdal, forklarer Storhaug.

Steinar Storhaug som rådmann sammen med daværende ordfører Julla Engan (Ap) i 2005. Foto: Terje Dybvik

– Mange gode minner fra Osen

Steinar Storhaug begynte som rådmann i Osen i 1979, etter fire år i Sandnessjøen. Han ble sittende som rådmann til han ble pensjonist i 2010. Deretter ble han spurt om å stå på liste for Osen Ap, hvilke han takket ja til.

– Jeg ble valgt inn, og har siden vært medlem av kommunestyret.

Storhaug har også vært formann for partiet i Osen.

– Har det vært rart å forlate kommunen etter så mange år?

– Ja, vi har mange gode minner fra Osen. Jeg vil fortsatt komme til å gjeste kommunen i ulike sammenhenger. 20. oktober skal Osen gjennomføre sitt 125-års jubileumsarrangement i flerbrukshallen på Strand. Da skal jeg delta, for jeg har vært med i komiteen for det arrangementet, sier Steinar Storhaug.

Datteren Lena Storhaug har overtatt foreldrenes bolig i Osen.

Steinar Storhaug i rollen som rådmann under et folkemøte på Skjervøya i 2002. Foto: Terje Dybvik

Henning Sundet overtar

Under forrige kommunestyremøte fikk Steinar Storhaug enstemmig fritak fra alle politiske verv, på grunnlag av at de nå har flyttet ut av kommunen. Som nytt fast medlem til kommunestyret har Henning Sundet rykket opp.

Ny varaliste for Ap i Osen kommunestyre er som følger: May-Britt Næss Strand, Tone Engan, Eli Kristin Lothe, Øystein Aune, Gunhild By, Torbjørn Lennart Engan og Morten A. Osen.

Kontrollutvalg og klagenemnd

Storhaug har også vært medlem i kontrollutvalget som kommunestyrets representant og i tillegg vært leder av sakkyndig klagenemnd for eiendomsskatt. Kommunestyret måtte derfor rokere om der.

Etter forslag fra Oddbjørn Ovesen (Ap) ble Morten Agnar Osen valgt som medlem og Magnus Hatlegjerde som 2. vara. Brynhild Gjetvik rykket inn som 1. vara. Øvrige medlemmer ble gjenvalgt, og Hans Petter ble valgt som leder av kontrollutvalget.

Etter forslag fra Ap ble det vedtatt at Rannveig Vingsand rykker opp som leder med Torstein Nordmeland som personlig vara i sakkyndig klagenemnd for eiendomsskatt. Mary Hepsø rykker opp som nestleder med Øystein Aune som personlig vara. Liv Storvoll Stein blir fast medlem med Eli Lothe som personlig vara.