Atle Skaug og Ørjan Dyrnes reistenedover den 5. september, konkurransen var den 15. og 16 . september, for å ha god til å bli kjent med nye farvannog fisker.

- Følte vi hadde kommet godt i gang

- Første dagen under treningenprøvde vi å bli vant til hvordan dykkingen og jaktingen ville være. Hvordankroppen fungerte i opp i mot dybder ned til 20 meter, som ikke var noe problem den første dagen. På dag nummer to hadde vi båt og kom oss ut i terrengene for konkurransen. Der fant vi flere typer fisk vi kunne fange og følte vi hadde kommet godt i gang, sier Skaug.

Når undervannsjegerne reiser ned til EM for å konkurrere, er det et høyt nivå. Deltagerne skal også lære seg nye teknikker for å kunne bli bedre undervannsjegere.

- Vi kjenner den spanskelandlagskapteinen godt, som også fikk førsteplass på sitt lag under EM. Hanlærte oss nye teknikker for hvordan vi kunne komme oss dypere, og på dag nummertre skulle vi teste ut teknikkene vi hadde lært, for å komme ned til nyedybder, samt fange større fisker og konkurrere på et høyere nivå.

25-35 meters dyp

Atle hadde slitt med influensa før konkurransen, men var bestemt på å vise hva han var god for.

- Fra før av jakter jeg aldri noe spesielt dypere enn 15 meter her i Norge, nå måtte vi jakte på 25- 35 meter i Kroatia. Vi fant mange gode plasser; noen grunt og andre veldig dypt, men vi følte oss klare. Vi skulle vise de andre hva vikingene er lagd av, forklarer Atle.

Atle Skaug og Ørjan Dyrnes Foto: Privat

Det gikk dessverre ikke slik vikingene hadde tenkt.

- Dagen før konkurransen havnet jeg med influensa, de plassene jeg hadde en plan om å dykke ned på, kom jeg meg ikke ned til. Konkurransen var over for min del. Etter en og en halv time av fem timers konkurranse, måtte jeg bryte.  Ikke smart å presse kroppen når man er syk, forteller Atle.

- Ikke noe å skryte av

Under konkurransen andre dag skulle ikke Atle dykke særlig dypt.

- Jeg skulle holde meg helt ioverflaten og se om jeg fant noen multer (små stimfisk, journ. anm).  For det norske laget ble ikke denne konkurransen noe å skryte av. Men neste år er det på områder vi kjenner til i Portugal, så vi håper på en god plassering her. Samtidigplanlegger vi å arrangere VM eller EM i Norge innen 2020, forteller Skaug