- Brannvesenet fikk melding om røykutvikling på et våtrom i Maribo barnehage i Åfjord. Det ble slukket en liten brann i himling og vegg, som stammet fra det elektriske anlegget. Brannen var raskt under kontroll, sier lensmann Rune Halvorsen ved Fosen lensmannsdistrikt til Fosna-Folket torsdag.

Fosna-Folket har ikke lyktes i å få en kommentar fra styrer og ansatte i barnehagen. Rådmann i Åfjord, Per O. Johansen, bekrefter at det har vært branntilløp i det elektriske anlegget.

- Kjente «brent-lukt» i et av rommene

- Ja, det stemmer som du sier, vi hadde et branntilløp i det elektriske anlegget i en brakke på Maribo. Dette er en enhet som vi leier inn, som følge av at vi trenger økt kapasitet som en følge av mange barn, forklarer rådmannen.

Branntilløpet var på morgenen og en av de ansatte var kommet på jobb da hun kjente «brent-lukt» i et av rommene, opplyser Johansen.

- Hun alarmerte teknisk vakt og brannvesenet kom raskt til stedet. Branntilløpet ble stoppet i sin spede begynnelse, men hadde dette skjedd på nattestid, kunne dette ha utviklet seg. Men, takket være rask reaksjonsevne hos våre ansatte i barnehagen endte dette godt, sier han.

Flyttet midlertidig

Barnehagen drives nå som normalt, bare i andre lokaler for noen dager, opplyser rådmannen.

- På onsdag er det noen færre barn i barnehagen, så da fikk vi avviklet dagen i de øvrige lokalene i Maribo barnehage. Og i går kveld (onsdag) flyttet småbarnsavdelingen midlertidig inn i kulturhuset Bakeriet, og vi har nå barnehage der. Så ved snarrådighet og fleksibilitet hos ansatte i barnehagen, så driver vi som normalt, bare i andre lokaler for noen dager, forteller Johansen.