- Jeg har et godt liv i Bjugn. Det er ikke noe dramatikk i at jeg søker denne jobben. Det har hendt at jeg har søkt på jobber som ser spennende ut, sier Ådne Røkkum som er Nærings- og kultursjef i Bjugn kommune.

Han og Kari Engelund Mathisen er blant de 15 søkerne til stillingen som direktør for Museene i Sør-Trøndelag (MiST), som blir ledig når dagens direktør, Suzette Paasche, går av med pensjon før sommeren.

Ingen dramatikk

Nærings- og kultursjefen i Bjugn sier det ikke er noen som helst dramatikk i at han har søkt på ny jobb, og at han trives veldig godt i sin nåværende stilling.

- Jeg er veldig avslappet rundt hvem som får jobben. Dette er ikke noe desperat forsøk på å forlate Bjugn. På ingen måte, men det er en spennende stilling så da skader det ikke å søke, sier Røkkum.

Fosen-museer

MiST består av ni såkalte avdelingsmuseer i Sør-Trøndelag. Totalt administrerer organisasjonen 24 steder med utstillinger.

Museet kystens arv på Stadsbygd er et av de ni avdelingsmuseene. Andre avdelingsmuseer inkluderer Sverresborg, Ringve og Rockheim i Trondheim, og Nordenfjeldske kunstindustrimuseum.

Nordenfjeldske kunstindustrimuseum har igjen ansvaret for Hannah Ryggen-senteret i Brekstad, og Austråttborgen.

Den nye direktøren for MiST vil dermed ha en viktig rolle i kulturlivet og museumstilbudet flere steder på Fosen, uansett om det blir en fosning i sjefsstolen eller ikke.

Kulturfronten

Kari Engelund Mathisen, som bor på Brekstad har tidligere vært leder for Kysttrainee-ordningen og har også søkt jobben som ny MiST-sjef. Hun sitter blant annet i styret for Ørland bluesklubb.

- Jeg søker på flere stillinger. Det er mye som skjer på kulturfronten i fylket, og spennende å følge utviklingen, sier Engelund Mathisen.

- Jeg er relativt godt kjent i lokalmiljøet og med kulturlivet langs kysten og i Trondheim, og har bakgrunnen min i jobb med kultur og ledelse. Derfor er en jobb som denne spennende, sier hun.