Tidligere i september skrev Fosna-Folket om at næringsforumslederne i Bjugn og Ørland kommuner, Tor Langvold og Silje Nesset, ønsker at hurtigbåten skal legge inn et ettermiddagsstopp på Hysnes på sin ferd fra Trondheim til Brekstad.

Dette for at ørlendinger og bjugninger skal kunne dagpendle sjøveien til Hysnes i forbindelse med jobb.

– Nå har vi en situasjon der det blir en god del nye stillinger knyttet til helsefort nummer 2. Og de jobbmulighetene ønsker vi at innbyggerne i Bjugn og Ørlandet skal få tilgang til, sier Langvold, og viser til de mange stillingene som Unicare nylig har lyst ut.

BAKGRUNN: – Hvorfor stopper ikke hurtigbåten på Hysnes?

Svaret Fosna-Folket har fått fra AtB gir ikke spesielt stor grunn til optimisme.

– Det har tidligere ikke  vært meldt inn behov for flere stopp på Hysnes, og pendlerforeningen ønsker mest mulig direkte ruter mellom Trondheim og Brekstad, skriver Grethe Opsal, direktør kommunikasjon og drift i AtB.

– AtB har fått en henvendelse i vår med ønske om denne avgangen. Dette ble ikke lagt inn i ruteproduksjonen fra i høst, da vi ikke har registrert dette som et stort behov.

Muligheter

Opsal forklarer at AtB utvikler sitt rutetilbud for å dekke reisebehovet til flest mulig, blant annet gjennom dialog med kommuner og pendlerforening.

AtB overtok driften av rutene i 2014, og siden da har det ikke vært lagt inn et stopp på Hysnes, slik næringsforumsledernes ønske skisserer.

– Rutene ble da lagt i samråd med kommunen og pendlerforeningen, skriver Opsal.

Kommunikasjonsdirektøren sier likevel at dagens rutetilbud ikke er bastant, og at det kan være aktuelt å gjøre endringer, ved behov.

– Det har tidligere ikke vært meldt inn pendlerbehov fra Brekstad til Hysnes på retur, men vi vil følge opp dette og hva behovet er. Dette må sees i sammenheng med behov og totale økonomiske rammer som legger føringer for hvilket tilbud vi kan gjennomføre.

Med dagens rutetilbud anløper ettermiddagsbåten fra Trondheim ved Hysnes kun på fredager.

Rekruttering

Unicare forteller at de følger situasjonen med interesse.

– Kort sagt er vi happy om hurtigbåten vil gå oftere på morgen/ettermiddag, men vi har ikke sett på søknadsmengden at dette er et hinder for søkermassen, sier Trine Berntsen, divisjonsdirektør rehabilitering, til Fosna-Folket.

– Vi har en god tilgang og er i høy aktivitet på rekruttering om dagen.