I januar starter Unicare helsefort sin virksomhet på tidligere Hysnes helsefort.

- Stillinger er lyst ut, og nå venter vi bare på at folk tilsettes. Med det som skjer i Oslo, der kampen mot private innenfor barnehager og eldreomsorg allerede er startet for å skvise dem ut, frykter jeg for hva som skjer her. Det er all grunn til å tro at Unicare kommer inn under det de rødgrønne kaller velferdsprofitører. Dette synes jeg er bekymringsfullt, sier Overland.

- Paradoks

Han mener det et paradoks at tidligere Ap-ordfører i Rissa, Per Kristian Skjærvik, har stått i bresjen for å få Unicare til Hysnes.

Tidligere ordfører Per Kr. Skjærvik mener det er nettopp Ap som er garantisen for drift på Hysnes. Foto: arkiv

- Det viser at det er stor forskjell på liv og lære i Ap, mener Frp-representanten og legger til at han synes det er flott at Skjærvik som lokalpolitiker har engasjert seg i dette, men veldig trist dersom Ap i regjering skviser Unicare ut.

- Jeg mener private aktører som Unicare har viktige bidrag å komme med til offentlig tjenesteyting og kan ikke forstå venstresidens ideologiske kamp mot dem, sier Tormod Overland.

Anbudsprinsippet

- Det er ingenting som tilsier at Unicare blir nedlagt ved et regjeringsskifte. Her er det anbudsprinsippet som ligger til grunn og det er vedtatt i Stortinget at vi skal ha det sånn. Vi har jobba, vært på Stortinget, og fått beskjed om å finne en profesjonell aktør til Hysnes. Det Frp kommer med her er bare tull. Det må være ren uvitenhet, sier Per Kristian Skjærvik og kaller utspillet et valgkamputspill.

- Slike utspill som bunner i kunnskapsløshet irriterer meg. Unicare er en profesjonell, flink og seriøs aktør, og vi er avhengig av private aktører for å levere tjenester. Hysnes er vedtatt, avtale er underskrevet for åtte år, og dette skaper bare usikkerhet, noe som kan påvirke de som søker jobb i Unicare, mener Skjærvik.

- Jeg garanterer 110 prosent at et regjeringsskifte ikke vil true Unicare helsefort. Det er nok Ap som er garantisten for aktivitet på Hysnes. Men, at anbudsprinsippet bør gjennomgås, for å se om det burde vært et annet system, det er jeg enig i, avslutter Per Kristian Skjærvik.

Les også: