- Med 50 nye plasser løser vi mye av problemet med manglende parkeringsplasser. De nye plassene blir klare i løpet av neste uke, sier Arnfinn Brasø, kommunalsjef for plan, drift og landbruk i Ørland kommune.

Ofte er det få ledige plasser på parkeringsplassen ved Ørland kultursenter. Enkelte ergrer seg også over at de få plassene som det ikke står en bil på er reservert til ulike formål.

Nå får kommunen lov til å bruke deler av området i tilknytning til dagens parkeringsplass til nye parkeringsplasser. Arbeidet skal i gang allerede kommende uke.

Langsiktig

Formannskapet i Ørland kommune ga kommunalsjefen positive signaler om at det var ønskelig at kommunen bruker ressurser på å utvide parkeringsområdet.

- Det er Morten Berg som eier tomta. Han ser at for både kysthotellet og for de andre aktørene er det viktig at det er plasser tilgjengelig. Vi for lov til å bruke området til nye parkeringsplasser før Berg skal utvikle tomta i fremtiden, sier Brasø.

Formannskapet uttrykte også tydelige signaler på at de ønsker at kommunestyret skal vurdere om det er behov for et parkeringshus eller andre parkeringsfasiliteter i sentrum.

- Et viktig prinsipp å vurdere er om man skal ha gratis parkering. Det kan lett komme inn i diskusjonen dersom det blir snakk om parkeringshus, sier Brasø til formannskapet.

Det er få ledige plasser litt utpå fredag ettermiddag. Foto: Jakob Ellingsen

Raskt i gang

Det gjenstår noen praktiske avgjørelser før arbeidet med de nye parkeringsplassene skal i gang. Blant annet må det avtales hvor og hvordan kommunen skal kjøre jorda bort.

- De nye plassene vil stå klart i løpet av neste uke. Det har vært særlig frustrerende ikke å finne plass når man kommer i siste liten før et arrangement eller reiseavgang. Vi er veldig glade for å få finne en løsning på parkeringssituasjonen, sier kommunalsjef Arnfinn Brasø.