Lars Haltbrekken står øverst på stortingsvalglista til Sør-Trøndelag SV. Han besøkte Rissamartnan for å selge partiets politikk den kommende stortingsperioden til martnasbesøkerne.

- Skal ikke kompenseres

- Siv Jensen har sagt Fremskrittspartiet vil forby eiendomsskatt. Det vil bety 12-13 milliarder kroner mindre inntekt for norske kommuner i året. For Fosens del er det snakk om om lag 35 millioner kroner årlig. Siv Jensen har sagt at dette ikke skal kompenseres, men at kommunene skal effektivisere og sette tjenester ut på anbud, sier Haltbrekken.

Han har liten tro på at kommunene vil greie å yte det samme tjenestetilbudet dersom eiendomsskatten faller bort.

- Kutt i vårt felles velferdstilbud

- Dette er et kutt som kan ramme all kommunal virksomhet. Dette er et kutt i vårt felles velferdstilbud. Vi i SV vil utfordre Fremskrittspartiet på hvor det skal kuttes. For Fosens del er et kutt på 35 millioner noe som vil merkes, hevder SVs listetopp.

Haltbrekken har regnet ut bortfallet av eiendomsskatt om til stillingskutt i barne- og ungdomsskolen i de berørte kommunene.

Verst i Bjugn

Med Fremskrittspartiets forslag vil Bjugn få et inntektstap på 20,4 millioner kroner, noe som tilsvarer 28 færre årsverk i barne- og ungdomsskolen. For Åfjords del vil tapet bli på fire millioner årlig, noe som betyr 5,5 færre årsverk. Roan vil gå glipp av 6,9 millioner, noe som tilsvarer 9,5 årsverk. Osen vil miste 1,2 millioner e-skattekroner, og det tilsvarer nesten to årsverk. Leksvik vil miste to millioner skattekroner, og det betyr 2,8 færre årsverk i barne- og ungdomsskolen, i følge Haltbrekken.

Har ikke e-skatt

Rissa og Ørland har som kjent ikke eiendomsskatt. Men begge kommunene skal slå seg sammen med en kommune som per i dag har eiendomsskatt så derfor vil et slikt forslag også påvirke innbyggerne i Rissa og Ørland.