De to kommunestyrene har først samling hver for seg, før de setter seg sammen for felles møte. Den samlingen vil bli ledet av fylkesmann i Sør-Trøndelag, Brit Skjelbred.

Bjørnør kommune?

– Dette blir i hovedsak et proforma møte hvor vi må få på plass en del punkter før fristen 25. august, forklarer ordfører Vibeke Stjern (Ap) i Åfjord. – Vi skal blant annet bestemme fellesnemnd, størrelsen på det nye kommunestyret og enes om en prosess rundt dette med navn og kommunevåpen.

Når det gjelder fellesnemnd, som har som hovedoppgave å gjøre nødvendige forberedelser for en sammenslåing, så vil den mest trolig bestå av formannskapsmedlemmene i de to kommunene.

– Formannskapet i Åfjord teller sju medlemmer mens det i Roan har fem. Jeg ser ikke bort i fra at det kan komme til en diskusjon rundt antallet medlemmer.

– Arbeidstittelen for nytt kommuennavn har vært Bjørnør kommune. Vil det bli debatt om hva den nye kommune skal hete?

– Både Åfjord og Roan har en navnekomite, og i utgangspunktet har vi snakket om å engasjere blant annet dem dette arbeidet. At det kan bli debatt om navn i møtet kan jeg ikke utelukke, men det står ikke på agendaen nå på forhånd, sier Vibeke Stjern som har håp om at de sammen skal kunne se på de nye mulighetene de vil få som sammenslått snarere enn begrensingene.

– I startgropa

Om det vil bli noen debatt rundt ei fellesnemd bestående av formannskapene, vil ikke Roan-ordfører Einar Eian (H) si noe om på forhånd.

– Dette vil komme i møtet som vi først skal holde alene, sier Eian som er enig med Vibeke Stjern i at fellessamlingen i første rekke blir proforma.

– Vi skal nå kort og godt konsolidere og innfri det som vi er forpliktet til å gjøre. Vi står i startgropa nå, sier Einar Eian.