I samband med at kulturskoleloven feirer 20 år, har Norsk Kulturskoleråd utlyst en konkurranse. Der er gruppa med seks elever fra Ørland kulturskole blitt trukket ut som en av tre vinnere.

Mange kulturskoler rundt om i landet har markert at det i år er 20 år siden Stortinget vedtok «Kulturskoleloven». Flere har sendt inn bidrag til konkurransen. Norsk kulturskoleråds jury besto av rådgiverne Hilde Roald Bern, Fabiola Charry og Bård Hestnes samt kommunikasjonssjef Egil Hofsli.

De endte opp med kunsteleven Hosam Albuainy ved Bodø kulturskole, fløytekor ved Kontra kulturskole (Ski kommune) og altså Sons of Percussion.

Premier

Premiene vil bli skreddersydd for de aktuelle kulturskolene, og vil bli noe både de utøvende elevene og deres lærere kan ta del i.

En stolt lærer gratulerer alle seks elever i gruppa og retter samtidig en stor takk til den danske supertrommisen Martin Haumann. Han besøkte Ørlandet for to år sia. Mjøen fikk nyss om dansken fra noen studenter han hadde møtt i Volda. De ga ham kontaktinformasjon til Haumann.

– Hans bidrag igjennom workshops de to siste åra har vært helt avgjørende, sier Mjøen.