Dette til tross for uenigheten som oppsto rundt styrkeforholdet i fellesnemnda under onsdagens samling. Alle andre punkt på sakslista var det bred enighet om mellom de to.

- Ryddig og konstruktivt

- Det har vært en ryddig og konstruktiv debatt i arbeidet mellom de to kommunene, så jeg ser meg godt fornøyd med det som har blitt gjort, sier Brit Skjelbred i en kommentar til Fosna-Folket.

Etter at det ble klart at kommunestyrene hadde ulike ønsker rundt oppbyggingen av fellesnemnda, Åfjord med medlemstallet 9 – 7 til fordel Åfjord kontra Roans ønske om 9 – 9, informerte Skjelbred om at hvis det ble fattet ulike vedtak så ville en endelig beslutning ligge hos Kongen i statsråd.

Kommunestyrene i Åfjord og Roan under dagens fellssamling. Brit Skjelbred ledet denne delen av programmet. Foto: Terje Dybvik

Enighet til slutt

Alf-Petter Tennfjord, leder av Kommunal- og samordningsstaben hos Fylkesmannen i Sør-Trøndelag, opplyste i det mellomliggende møtet som Åfjord kommunestyre holdt, at en uenighet om fellesnemnda ville forsinke sammenslåingsprosessen med to – tre måneder.

Til slutt kom det til en enighet om at 18 medlemmer skal utgjøre nemnda – halvparten til hver av de to kommunene.

Åfjord kommunestyre sitter til venstre på bildet - Roan kommunestyre til høyre. Foto: Terje Dybvik