Nok en gang er gard og grender på flate og frie Ørlandet preget av årets store begivenhet på sportsfronten.

Det er satt opp ekstra fergeavganger på strekninga Brekstad – Valset, og Ørland Ballklubb forventer storinnrykk. Det siger inn billast etter billast med folk fra hele landsdelen, og skolene forvandles til campingplasser. Gata fylles med ymse kremmere, tivoliet er på plass og det ligger festivalstemning over tettstedet Brekstad. Det brygger opp til fotballfest.

Opplevelsene

Midt oppe i dette står Risvik og de mange frivillige som deltar i arrangementet. Han har en forklaring på hvorfor cupen har overlevd i så mange år og til og med vokst seg større.

– Det har nok med det å gjøre at folk oppfatter oss som profesjonelle. Vi gjenskaper opplevelsen og legger til rette for at folk skal ha det bra, sier cupgeneralen.

Komprimert

En annen grunn til at cupen er populær, trur Risvik kan skyldes at den oppleves den som ei stor turnering. Dette kommer i sin tur av at arrangementet er kompakt. Nå har de komprimert det enda mer med at fotballkampene er spredd på fire ulike flater. Banene inne på flystasjonen er tatt vekk og erstattet med baner som ligger ved de andre.

– Det blir korte avstander å farte mellom banene, sier Risvik.

Landsbyen

Hårberg skole blir inntatt av en stor delegasjon fra Oppdal.

Etter hvert som vi har vokst har vi profesjonalisert oss på oppgavene. Vi har mange dyktige medarbeidere som gjør at det blir stadig mer strømlinjeformet, sier Risvik.

Han forteller at det også er mange gjengangere, og at det derfor er god kontinuitet i arbeidsstokken. Det er alltid noen som veit hva de skal gjøre, og nye medarbeidere får veiledning i hvordan de skal ta fatt på jobben. Dette er også viktig for de besøkende.

– Det er viktig at vi leverer på service, sier han.

Til neste år er det trettiårsjubileum. Da kan Ørland Sparebank Cup Arena kanskje stå klar.

– Vi kommer til å gjøre noe ekstra i den forbindelse, sier Risvik.

Næringslivet

Kombinasjonen med tevlinger på grasmatta og liv i gata med kremmere både fra fjern og nær som falbyr sine produkter er med på å gjøre cupen til det den er.

–Den pakken vi presenterer er viktig. Det lokale næringslivet er med på å gjøre arrangementet til en maksimal opplevelse, sier cupgeneralen.

Fotballglede

Når det gjelder det fotballfaglige, har klubben knyttet seg til ressurspersoner i fotballkretsen. Dette er noe både kretsen og klubben drar nytte av. For eksempel er det tett oppfølging av dommerne, blant annet fordi en del av dem er ferske i faget. Rekruttering av nye dommere er viktig.

Risvik mener det er en fin balanse mellom jenter og gutter i cupen. Dette er ikke noe nytt. De åtte årene Risvik har vært leder har det vært slik.

Ellers legges det stor vekt på fair play.

– Det kan gå hett for seg utpå matta, men etter kampen må ikke spillerne glemme å hilse på hverandre, sier Risvik.