- Jeg har drømt om å få Team Physix hit til Tufteparken. De appellerer spesielt til barn og unge og ser ikke ut som tradisjonelle idrettsutøvere, sier Marie-Therese Strøm Grønning.

Finansiert av bolystmidlene i Ørland kommune, er Tufteparken satt opp på dugnad nederst i Meieriparken i Brekstad sentrum.

Strøm Grønning sier mange har begynt å bruke apparatene, men at ingen skal være i tvil om hva parken kan brukes til etter lørdag.

Lavterskel

Til daglig er Strøm Grønning fysioterapeut i Ørland kommune. Hun ble bitt av basillen og utdannet seg som tuftepark-instruktør i forbindelse med etableringen av en tuftepark i Brekstad.

- Jeg har engasjert meg for tufteparken som privatperson. Som fysioterapeut ser jeg at aktiviteter alle kan gjøre har stor nytte for folkehelsa. Det aller beste med tufteparken er at den er gratis, åpen for alle alltid, og at man ikke trenger fancy treningsklær for å få en skikkelig mestringsfølelse, sier hun.

- Dette er et arrangement som er åpen for absolutt alle, uansett alder eller treningsnivå. Vi ønsker barn og unge spesielt velkommen, og tror de kommer til å synes showet til Team Physix er spektakulært, sier Strøm Grønning.

Barn og unge

På lørdag vil det være masse liv i Brekstad med Ørland sparebank cup.

- Team Physix vil vise hva det er mulig å få til om man trener masse med bare sin egen kroppsvekt. De vil ha et spektakulært show som vil inspirere mange, og også en åpen trening der man ikke trenger å være i god form fra før eller kunne noen ting, sier Strøm Grønning.

Gruppa fra Østlandet kommer opp takket være finansiering fra nettopp Ørland sparebank.

- Målet er at barn og unge i Ørland ikke er i tvil om hva apparatene i parken kan brukes til. Om to eller tre unge finner ut at dette er noe de vil bruke tid på, som kanskje ikke er opptatt av tradisjonell idrett som fotball og håndball, er det en seier, sier streetworkout-entusiasten.

Hun trekker frem det frivillige arbeidet til Team Physix, og arbeid rettet mot barn som en ekstra fordel og grunn til å få utøverne til Fosen. Flere av streetworkout-guppa sine medlemmer har deltatt i internasjonale mesterskap i treningsformen.

- De leier seg ut til events sånn som denne, men stiller for en meget rimelig penge. Dette er ikke noe de tjener store penger på, men det koster litt å reise, sier Strøm Grønning.

Enda mer bruk

Måten å trene streetworkout på, med treningsapparater ute i parker er i stor vekst over hele landet.