Det sier styreleder Lasse Henriksen for Fagerenget Montessoriskole SA i Lysøysundet i Bjugn. Tidligere denne uka fikk de melding om at de har fått godkjent sin søknad fra Utdanningsdirektoratet om oppstart.

Maks 70

Skolen vil bli en skole for 1.-7. klasse, med maksimum 70 elever.

– Da vi først sonderte interessen var det 39 som meldte seg på. Erfaringsmessig vil noen falle fra, men vi legger opp til å starte opp med rundt 25 – 30 elever. Vi har også signaler om at vi kan få elever fra Ørlandet, forteller Lasse Henriksen.

Fra før er det én skole som drives etter Montessori-prinsippene i Fosen: Skaugdalen skole i Rissa.

– Eneste hinder i veien

I Lysøysundet legger man opp til skolestart fra august 2018.

– Innen den tid må vi gjøre klart skolelokalene, ansette lærere og få elever. Dette må vi få på plass for å få en driftsgodkjennelse.

– Når må dere ha alt på stell?

– En driftsgodkjennelse må vi ha innen juni 2018, og er eneste hinder i veien for å gå i gang. Jeg har god tro på at vi skal få til dette. Fra starten av har vi vært i dialog med montessoriskolen i Skaugdalen for å dra nytte av de erfaringene de har gjort seg. Vi er forberedt på mye dugnadsarbeid for å få alt i orden, sier Lasse Henriksen.

Kommunen positiv

Den kommunale Fagerenget skole ble lagt ned høsten 2016. 27. januar i år ble en søknad om å etablere en privatskole som skal følge Montessori-pedagogikken sendt inn. Kommunestyret i Bjugn vedtok i mars en positiv uttalelse til etableringen av Fagerenget Montessoriskole.

Storslått feiring av godkjenningen skal holdes senere i høst.

Styreleder Lasse Henriksen for Fagerenget Montessoriskole SA. Arkivfoto.