- Vi skal spre glede, og vise at dans er for alle, sier Anne Halonen.
            (Foto: John Henrik Klæboe)

- Vi skal spre glede, og vise at dans er for alle, sier Anne Halonen.Foto: John Henrik Klæboe

Vil ha med hele Fosen på flashmob

19 år gamle Anne Halonen fra Vanvikan begynte med dansetimer da hun var seks år gammel, og har alltid elsket å opptre. Nå er hun akkurat ferdig med danselinja ved Inderøy Videregående skole, og skal snart gå videre til dans forstudium ved Trøndertun. Først håper hun å få med seg så mange fosninger som mulig til en skikkelig flashmob.

Lørdag arrangerer hun i samarbeid med Sommer Sammen en Flashmob-workshop i Rissa. Det starter med en workshop hvor deltakerne lærer en dans i speilsalen på Åsly.

- For alle som er gira på å danse

-  Vi avslutter med å gjøre en flashmob på Norheimsenteret i Rissa sentrum. Flashmoben er for alle som er gira på å danse. Voksne, ungdom, barn så lenge de er store nok til å ta koreografi. Ingen forkunnskaper er nødvendig, jeg ønsker å få med alle, sier Halonen.

Workshopen arrangeres i samarbeid med Leksvik frivilligsentral, og er ment som et tilbud til å gjøre noe aktivt i sommer, møte nye folk og bare ha det gøy, forklarer hun.

- Målet er at workshopen skal gi en sommerfest-feeling. Vi skal spre glede, og vise at dans er for alle, forteller den unge danseren.

 - Dette er en del av Sommer sammen-programmet til Leksvik, og det siste av "mine" aktiviteter i sommer. Grunnen til at det er i Rissa, er jo at vi snart blir Indre Fosen kommune, sier Bård Hindrum i Leksvik friviligsentral.

- Viktig å gjøre dans mindre skummelt

Anne har gått på dans på kulturskolen i ni år, og var med på TalentLab Fosen i tre år. Nå håper hun at lørdagens workshop og flashmob kan gjøre dans litt mindre skummelt for folk flest.

- Målet mitt er å ta en bachelor i dans, og å kunne leve som danser på fulltid. Dans er en fantastisk måte å uttrykke seg på, og er også den beste treningsformen spør du meg. For meg er det viktig å gjøre dans mindre skummelt for folk flest og jeg håper at denne workshopen kan få oss et skritt i riktig retning, sier Halonen.

Mer å lese på Fosna-Folket:
 
comments powered by Disqus
Leses nå
 
Nyheter

UP:

- Sju stykker over 100 km/t

UPs Fosenpatrulje holdt søndag ettermiddag og kveld en fartskontroll på Kråkmo.

Operasjon "Redd hummeren og dyrelivet i Brekstad havn"

- En god del søppel på bunnen

Ørland Froskemannsklubb gjorde lørdag formiddag en formidabel innsats for å berge dyrelivet i Brekstad havn.

Lyst til å lære tradisjonshåndverk?

Norsk ull er aktuell som aldri før, og nå inviterer Rissa Bygdemuseum til kurset «Fra ull til tråd».

Ble ikke tatt vare på

Veggdekorasjonene på Mælan skole av kunstneren Kåre Bromstad fra Sørfjorden er nå ødelagt.