- I dag gikk det forholdsvis fort. Vi kunne ha risikert at det hadde tatt et par timer, sier bingovert Jan Almåsbakk.

Besøksseter

Sammen med kona Solvår har han invitert til kuskitbingo på Almåsbakksetran. Denne setra er en av besøkssetrene i Leksvik, som i tillegg til tradisjonell seterkost basert på melk, tilbyr ulike aktiviteter.

Almåsbakksetran i vakker kveldssol.

- Dette er andre gangen i sommer vi har kuskitbingo. Tidligere år har vi hatt det hver torsdag, men det har ikke vært noen suksess. To ganger i løpet av sesongen er passelig. I kveld er det mye folk her, sier Almåsbakk.

Grisekløer Christian Aune fra Nardo synes det er trivelig på Almåsbakksetran.

Både ung og gammel har tatt turen til Almåsbakksetran den fine sommerkvelden. Køen for å kjøpe seg andel i ei rute er lang. Hver rute kan kjøpes av inntil sju spillere, så derfor kan det bli hele sju heldige førstepremievinnere.

Skuffelse

Klokka sju blir de to kyrne sluppet inn på «bingoblokka», ei lita trø med grønt gras merket opp i ruter.  Rundt trøa har forventningsfulle bingospillere stilt seg opp. Etter om lag et kvarters begynner den ene kua å lette på halen, noe som er et tegn på at nå skjer det noe snart.

Spente spillere venter på at en av kyrne skal kåre vinnerne.

Spenningen stiger, men den går over i skuffelse når det som kommer ut av bakenden på kua er av det tyntflytende slaget.

Så påskeharen

Eskil Neverås Olsen (6) er en av bingospillerne men han synes det blir for kjedelig å stå og vente på at en av kyrne skal skite. I stedet har han funnet seg en stein som han driver hopptrening fra. Han får også se en hare mens han driver og hopper.

Eskil Neverås Olsen øver på hopping mens han venter på at bingoresultatet skal bli klart.

- Den sprang rett forbi meg. Den var grå. Jeg synes den lignet på påskeharen, forteller han.

Vinnerne er kåret

Men så etter om lag 20 minutter er spenningen over. Da åpner Dagros opp og kårer bingovinnerne.

- Det har falt mest skit i rute 12, så da blir de som har satset på den ruta førstepremievinnere, erklærer Almåsbakk.

Her blir det avgjort hvem som blir vinnere av kuskitbingoen.

Han er glad for at det hele er over på forholdsvis kort tid.

- Vanligvis går det om lag to timer mellom hver gang ei ku skiter. Begge to gjorde i fra seg like før de ble sluppet ut, så derfor fryktet jeg for at det kunne bli en lang kveld. Men det ble det altså ikke, smiler han.

- Jeg er ei bingokjerring

Tordis Stuevold fra Vikhamar er en av kveldens vinnere og kan motta en porsjon gomme og et håndkle fra Almåsbakks hånd.

- Dette er første gangen jeg er på kuskitbingo. Jeg ble invitert med hit av svigersønnen min, Øystein Sæther. Og ja, jeg er ei bingokjerring. Det kan du bare skrive, ler hun.

Eskil Neverås Olsen som drev hopptrening og ble overrasket av en hare ble også en av kveldens vinnere.

Foruten å spille bingo kunne de fremmøte ta seg en svingom til trekkspillmusikk fra Grete og Arnstein Killingberg, og de kunne spise vafler og drikke kaffe i den fine kveldssola på Almåsbakksetran.

- Koselig å være her

Leksvik frivilligsentral har hver sommer tilbud om aktiviteter til barn og unge, og ett av tilbudene er seterbesøk med overnatting. Fire unge jenter fra Vanvikan og Stadsbygd har tatt i mot tilbudet om besøk på Almåsbakksetran.

Ada Linnea Balstad prøver seg på håndmelking.

- Det er så koselig å være her, og så har de så fine dyr, sier Victoria Knutsen. Sammen med søsteren Regine, Ada Linnea Balstad og Nora Leikvang Sollie skal hun overnatte på setra og være med fjøsstellet og mate grisene som holder til i en binge utenfor fjøset.