- Sommerværet er ikke alltid like lett å melde. Ting kan endre seg raskt og mye. På høst, vår og vinter er det ofte store temperaturforskjeller mellom sør og nord, og det gjør at været følger kraftige utviklinger. Det gir tydeligere mønster og bevegelser i været, sier meteorolog Anne Solveig Andersen.

Det blir gråere inn mot helga, og vi må vente oss regnbyger, men akkurat når de kommer, hvor de kommer og hvor mye nedbør som kommer er ganske usikkert.

Ytre strøk gunstig

Meteorologen forteller at torsdag og utover dagen på fredag vil ha fortsatt fint vær.

- Men så ser det ut til å komme nedbør inn mot helga. Det blir ikke de største mengdene for dere i de ytre strøkene. Det blir nok mer regn i de indre strøkene og lenger nordover i Trøndelag og inn mot Nordland, sier Andersen.

Gråere og tykkere skydekke gjør at temperaturene ikke når opp i de samme sommerlige høydene som vi har opplevd de siste dagene. På lørdag og søndag tror Andersen temperaturene vil ligge rundt 15-tallet.

- Dere har hatt det fint på Fosen de siste dagene. Det blir ikke ille fremover heller. Det blir varierende vær og skiftende, sier meteorologen.

Usikkert

Det ser ikke ut til at det blir så kraftig vind selv om det kommer et værskifte, skal vi tro meteorologenes prognoser.

- Det ser ikke ut til å bli noe spesielt heftig vind. Kanskje oppe i frisk bris noen steder, men ikke så mye, sier Andersen.

Hun understreker at prognosene om når og hvor vær, vind og regn vil komme i løpet av helgen er ganske usikre.

- Det er rett og slett umulig å si akkurat hvor og når bygene kommer, og hvor mye nedbør det blir. Det handler både om at værmønstrene ikke er så tydelige men også at været som kommer er ustabilt vær i utgangspunktet, sier hun.

- Mellom bygene kan det bli ganske fint, selv om det kanskje ikke blir så mye blå himmel. For å få sikrere melding om når det kan bli opphold, kan det være lurt å følge værmeldinga tett opp til været kommer, sier meteorolog Anne Solveig Andersen.

For de med planer om is-spising, er kanskje torsdag dagen å satse på.