- Jeg hadde ikke forventet at det skulle gå så bra da jeg dro hjemmefra, sier 22-åringen som bor i Rissa og representerer Stadsbygd Jeger- og Fiskerforening. Til daglig arbeider han som industrimekaniker hos Vamec på Seter i Leksvik.

Nesten 500 deltakere

- Jeg skyter i den dårligste klassen som er JC. Jegerklassen skyter i vanlige klær mens skytterne i A- og B klassene bruker skytterdresser, forklarer han.

Til tross for at han skyter i den dårligste jegerklassen, gjorde han sine saker så bra at han ble fjerde beste skytter av de 173 deltakerne i jegerklassene. Totalt ble han nummer 23 av de 466 deltakerne i NM i elgbaneskyting.

Fersk konkurranseskytter

Skyteprogrammet bestod av fem skudd sittende og fem skudd stående på en elgfigur, og ti skudd på en løpende elgfigur på 100 meters hold.

- Jeg startet ikke med konkurranseskyting før i år, men jeg har skutt en del før. I det siste har jeg trent en gang i uka, pluss at jeg har deltatt på en del stevner. Jeg fikk en god følelse etter at jeg gjorde det godt på hovedskytinga på Oppdal, men jeg hadde ikke regnet med et slikt resultat, sier Vandbakk.

- En ivrig jeger

Jakt er naturlig nok den store hobbyen for en elgbaneskytter.

- Jeg er en ivrig jeger og jakter på elg, rådyr og forskjellig annet, forteller han.

Vandbakk var ikke eneste fosning som deltok på NM i elgbaneskyting. Leksvik JFF stilte med flere skyttere, og ett av Leksvik-lagene ble nummer 23 i lagskytingen hvor det stilte 67 lag.