Rissa næringsfond har mottatt søknad fra sju virksomheter som ønsker støtte. Styret i Indre Fosen Utvikling har behandlet søknadene og kommet fram til at to av søkerne er berettiget støtte, mens fem har fått nei på sin søknad.

Ja til reiseliv og tannbehandling

Perler på en snor har søkt om 115 000 kroner til å bygge egen identitet og drive markedsføring av selskapets medlemmer som driver innen reiseliv, servering og opplevelsesbransjen i Indre Fosen.

Selskapet er innvilget 50 000 kroner i støtte.

Indre Fosen Tannklinikk AS har søkt om 40 000 kroner i støtte til oppstartsfasen. Styret i Indre Fosen Utvikling mener det er positivt at klinikken ønsker å tilby behandling på ettermiddags- og kveldstid, og innvilger dermed en støtte på 10 000 kroner.

Konkurransevridende

GT’s bud- og transportservice har søkt næringsfondet om en støtte på 25 000 kroner til etablering og markedsføring av nystartet firma. Søkeren har fått nei på sin søknad med den begrunnelse at en slik støtte er vurdert som konkurransevridende for lignende bedrifter innen samme handelsregion.

Vb Bygg har også fått nei på sin søknad med den begrunnelse at det vil være konkurransevridende. Vb Bygg har søkt om 6000 kroner til annonsering av tjenester og markedsføring av det nystartede firmaet.

Bygdas dag

Arrangementskomiteen for Bygdas dag på Stadsbygd har søkt om 70 000 kroner til gjennomføring av arrangementet. Styret i Indre Fosen Utvikling har avslått søknaden med den begrunnelse at et slikt arrangement burde kunne gjennomføres uten vesentlig offentlig støtte.

Avslag

Erik Valstad har fått nei på søknad om 25 000 kroner i støtte til oppstart av bringebærproduksjon med den begrunnelse at en slik etablering ikke kvalifiserer for tilskudd fra næringsfondet.

Styret i Indre Fosen Utvikling mener heller ikke søknaden fra Rissa Solsenter ST. Eiendom kvalifiserer til tilskudd fra næringsfondet. Solsenteret har søkt om 75 000 kroner til restart og markedsføring av nedlagt solsenter, nye senger og nytt registreringssystem for aldersgrenser.

Alle søkerne har tre ukers klagefrist på vedtaket i Indre Fosen Utvikling.