Landsskytterstevnet er årets høydepunkt for mange skytterlagsmedlemmer. Rissa skytterlag er et svært aktivt lag, og hele 55 skyttere tar turen til årets landsskytterstevne som smeller i gang i Førde 27. juli.

Knivet med Leikanger

Rissa skytterlag stiller med landets største tropp i Førde.

- Leikanger skytterlag lå an til å bli laget med flest deltakere med 52, og da vi oppdaget det gjorde vi en ekstra innsats med verving for å få med noen flere fra laget vårt, forteller Magnar Alseth.

Deltar for 44. gang

Alseth er en av nestorene i Rissa skytterlag og årets landsskytterstevne blir de 44. i rekken hvor han legger seg ned på standplass og sikter på blinken.

I tillegg til de 55 skytterne blir også en god del familiemedlemmer med til Førde, og totalt regner Alseth med bortimot 100 rissværinger blir å finne i Førde den uka landsskytterstevnet varer.

Bestilte i god tid

- Med en gang det ble bestemt at landsskytterstevnet i 2017 skulle arrangeres i Førde ringte jeg og bestilte campingplass. Nå reiser vi nedover med 22 campingvogner. I tillegg er det noen som skal bo på hotell, og noen har leid privathus, forteller han.

Med 55 skyttere på standplass er mulighetene store for at noen av dem vil figurere høyt oppe på noen av resultatlistene på landsskytterstevnet.

Kanskje på kongelaget

- Det er stor forskjell på aktivitetsnivået blant dem som reiser til Førde, men vi har absolutt skyttere som kan gjøre det skarpt. Tore Veie og noen av ungdommene har potensial til å nå langt. Vi har i alle fall fem skyttere som kan komme på kongelaget. Foruten Veie er det Thomas Bakøy Sunde, Espen By Dyrendahl, Kristin Dyrendahl og Tore Byberg. Veteranskytter Knut Bjerve kan også nå langt. Og så har vi to ferske rekrutter, Erik Bauge og Sondre Trøen, som kan gjøre det godt. De har begge skutt 350 tidligere i år, sier Svein Arne Dyrendahl, leder i Rissa skytterlag.

Finaleplass?

Det er mange øvelser på landsskytterstevnet hvor det kjempes om heder og ære, pokaler og fat.

- Thomas Bakøy Sunde har ambisjoner om finaleplass i Stang-skytingen. På de to siste landsskytterstevnene har han vært blant de 16 skytterne som har fått være med i finalen. Det er en stor prestasjon å komme så langt, sier Dyrendahl.

- Ei spennende uke

- Og så er det en annen øvelse jeg har tro på at vi kan gjøre det godt i. Det er lagskytingen. Der er reglene er gjort om litt i år. Hvert skytterlag kan stille med fire skyttere, to fra klasse 3-5 og to fra de andre klassene. Det blir ei spennende uke i Førde, sier Alseth.

Flere fosninger

Selv om Rissa skytterlag stiller med den desidert største troppen fra Fosen er det skyttere fra andre skytterlag som også skal til Førde.

Leksvik, Ørlendingen og Herfjord stiller med sju deltakere hver, Sørdalen med fem og By med fire. Sørfjorden og Ørland Flystasjon deltar med tre hver, og Stallvik og Bjugn med to hver. Vanvik, Stadsbygd og Hofstaddalen er representert med én skytter hver i Førde.