Aldersspennet var stort blant triathlondeltakerne, fra dem som knapt hadde forlatt bleiestadiet til deltakere godt over 70 år.

Tre generasjoner

- Det jeg liker så godt med dette arrangementet er fokuset på bredde. Her kan hele familien være med, sier Øyvind Håbrekke (47), utflyttet lysøysunding.

Sammen med far Jarle Håbrekke (74) og datter Karianne Håbrekke(14) fullførte han konkurransen med stil.

Jarle, Øyvind og Karianne Håbrekke.

- Jeg springer om sommeren og går på ski om vinteren. Det er en artig avveksling å komme hit til Gjølgavatnet og delta på dette, sier Øyvind.

- Det var veldig slitsomt. Det verste var å springe etter at jeg hadde svømt, forteller Karianne som holder muligheten åpen for å delta neste år også.

Jarle Håbrekke er mest kjent som en habil veteranskøyteløper, men han behersker vannet når det ikke opptrer i frosset form også. Han fullførte kombinasjonen sykling, løping, svømming og løping på tiden én time og 42 sekunder.

- Nå trener jeg tre-fire ganger i uka. Det går i rulleskøyter og sykling, forteller den spreke veteranen.

Grønflaten vant

Raskeste deltaker i år som i fjor ble Sindre Grønflaten på tiden 36 minutter og 23 sekunder.

Vinner Sindre Grønflaten flankert av toer Vegard Kvam til høyre og treer Øyvind Larsen til venstre.

- Det verste er overgngen mellom de forskjellige øvelsene. Å løpe etter syklingen er hardt, men tyngst synes jeg det var i vatnet i dag, sier Grønflaten.

På de to neste plassene fulgte Vegard Kvam og Øyvind Larsen.

Raskeste kvinne

Hilde Vigdis Larsen var første kvinne over målstreken på tiden 45 minutter og fire sekunder. Hun har også tidligere vunnet kvinneklassen.

- Det var ganske hardt. Dette er første konkurransen etter en fødsel for fem måneder siden, forteller hun.

Hilde Vigdis Larsen var raskeste dame.

Guri Gjermstad Dypvik og Silje Forsell ble nummer to og tre i kvinneklassen.

Knut-Marius Rødsjø, Halvor Sæther og Adrian Skånøy  Storsve var raskest blant juniorene. De syklet og sprang den samme løypa som seniorene, men svømmedistansen var noe kortere.

- Alt gikk smertefritt

Triathlongeneral Øystein Rødsjø er godt fornøyd med årets arrangement.

- Vi var heldig med været, og det er viktig. Alt gikk smertefritt, og vi hadde ikke noen uhell. Det var noen som klagde på at vatnet var kaldt, men det er det lite vi kan gjøre med. Vi er godt fornøyd med deltakerantallet. Vi hadde ikke forventet så mange med tanke på det dårlige været vi har hatt i sommer, men folk stiller opp når det blir en fin dag, sier Rødsjø.

Frivillige

Et så stort arrangement som Triathlon Gjølgavatnet gjør seg ikke av seg selv, og et stort antall sponsorer og frivillige har bidratt til å dra det hele i land.

- Om lag 60 frivillige har vært med, og det er takket være dem at det har gått så godt, fastslår Øystein Rødsjø som allerede har begynt å tenke på neste års arrangement.