Den 1. mai brant det i en bolig i Sørfjorden i Rissa. Ole Emil Enebakk og Andrea Holthe kom tilfeldigvis kjørende forbi, da de så det overtente huset. De to fikk reddet ut den kvinnelige beboeren som hadde segnet om i døråpningen.

Ukjent årsak

Brannvesenet i arbeid på taket i Sørfjorden 1. mai. Foto: Alexander Killingberg

Boligen ble totalskadet i brannen. Saken er fremdeles under etterforskning, men politiet sliter med å finne brannårsaken.

- Boligen ble undersøkt av kriminalteknikere. Vi har hatt elsakkyndige på saken, men vi klarer ikke å fastslå noen sikker brannårsak, opplyser fungerende lensmann Marit Sem ved Fosen lensmannsdistrikt.

Sikringsskap

Det var full utrykning om kvelden 10. mai. Foto: Alexander Killingberg

Om kvelden den 10. mai brant det på nytt, denne gang i Dørndalen like øst for Langsand i Rissa. Beboerne reddet seg ut på egen hånd. Brannen startet i et naust og spredte seg videre til boligen.

- Det er mest sannsynlig at denne brannen startet i et sikringsskap i naustet. Vi kan imidlertid ikke påvise hvorfor. Det er såpass utbrendt. Saken er så å si ferdig etterforsket, forteller Sem.

Glør fra utepeis

Boligen ble totalskadet etter brannen i Bjugn 27. mai. Foto: Alexander Killingberg

Den 27. mai startet det å brenne i en bolig i Bjugn. Familien i huset klarte å redde seg ut like før huset ble overtent. Politiet er nå relativt sikre på at årsaken til brannen er at glør eller varme fra en utepeis har antent treverket på terrassen utvendig.

- Dette kunne skjedd hvor som helst og hvem som helst. Det er et varsku til andre fosninger som skal kose seg ute i sommer om at man må være helt sikre på at bål og andre varmekilder er helt slukket når man legger seg, sier fungerende lensmann Sem.

Etterforsker

Brannvesenet i arbeid på stedet 8. juni. Foto: Alexander Killingberg

Den 8. juni brant det i en bolig i Vemundstadbakkene på Stadsbygda. Beboeren kom seg ut i tide. Denne brannen er også under etterforskning, men politiet på Fosen har foreløpig ikke mottatt den kriminaltekniske rapporten.

20. juni brant det så i en ubebodd bolig på Sætervika i Osen. Husen brant så å si ned i brannen.

Les mer: