For første gang på lenge har det ikke regnet i Bergen. Kanskje var det derfor meteorologen var så optimistisk og lunefull, da Fosna-Folket tok kontakt.

Tjue grader

– Det blir fint vær noen dager fremover nå. Onsdag og torsdag blir fine dager med mye blå himmel og temperaturer på 15-18 grader. Flottest blir det kanskje på fredag, med temperaturer helt opp mot 20 grader.

Fint kan det også bli i helga, men meteorologen blir med ett hakket mer pessimistisk, og tør ikke si noe for sikkert.

– Det er usikkert. Det flotte været kan holde seg, men det er noen nedbørsfronter som kommer nært på Fosen-halvøya. Det er vanskelig å si hvordan disse frontene kommer til å posisjonere seg.

– Kan det være sommeren som er på vei?

– Det er jo bare noen dager, så det er umulig å si om det er sommeren som kommer. Vi får ta de finværsdagene som kommer.

Ikke unikt

Selv om sommeren i år har vært skuffende, så langt, for mange, mener meteorologen at den ikke skiller seg spesielt negativt ut sammenlignet med tidligere år.

– Det er bare sånn det er på våre breddegrader. Vi har alltid et håp om at det skal bli fint, men vi bor jo der vi bor. Men det har vært litt dårligere enn vanlig i år. Det gjelder å nyte de fine dagene vi får.

Og den som ikke er fornøyd med sommerværet på Fosen, så langt. I Bergen har de hatt regn i 26 dager på rad. Det er i hvert fall en fin trønder-trøst.