Denne hælja ble Osenhælja arrangert for 25. gang.

– Det har vært en kjempehelg for hele Osen. Det har gått som smurt hele arrangementet. Jeg må si jeg er litt kry av sambygdingene over at vi får til denne Osenhælja, med bare tusen innbyggere. Alle gjør jobben sin. Det er dugnadsånden som står i sentrum. For den er enorm, sier Kjell Petter Hestmo til Fosna-Folket.

Idéen til arrangementet ble født så langt tilbake som i 1992. Den gang feiret Osen kommune hundre års jubileum for kommunesammenslåingen mellom Stoksund, Roan og Osen.

Osen Jeger- og Fiskerforening var selvsagt på plass. Foto: Anja L. Hepsø

Uavbrutt i 25 år

Året etterpå ble Osenhælja arrangert for første gang.

– Og siden har vi holdt det gående, sier Hestmo stolt.

Blant de mange høydepunktene nevner Hestmo det tradisjonelle triatlon-løpet som det har blitt konkurrert i nesten samtlige år. I tillegg ble det arrangert Mesternes Mester for ungene og Familieshow på lørdag. Hestmo beskriver helga som en kjempesuksess.

– Jeg har ikke eksakt besøkstall, men på festen, da Sjuende far i huset spilte opp, var det 600 til stede. Det var stappfullt. Én indikator er at vi tømte alt av innhold og matvarer. Vi vet jo ikke hvor stort overskuddet blir, men vi har i alle fall rekordmessig omsetning, og vi er sikret et godt overskudd.

Voksenpop? Foto: Anja L. Hepsø

Mesternes Mester

Blant høydepunktene for de yngste, var den NRK-inspirerte konkurransen Mesternes Mester.

– Det er en gratiskonkurranse for ungene som går i barneskolen. Her konkurreres det i invididuelle øvelser for å kvalifisere til en finale som alltid går på søndag. Årets mester ble på nytt Johan Øverdal. Han var mester i fjor også.

Blant øvelsene var observasjonsløp, hvor deltagerne må registrere forskjellige objekter, samtidig som de skal løpe i mål på best mulig tid. Dette er én av seks øvelser som kvalifiseringen består av.

– Finalen består av ett løp med flere forskjellige disipliner; blant annet ballspark, ballkast, løp og ferdighetsøvelser. Originalt nok så avsluttes løpet med å tre en tråd gjennom ei synål. Og den som får til dette først vinner.

Osen Maleklubb var representert. Foto: Anja L. Hepsø

Suksess

På søndag møtte over to hundre mennesker opp til gratis frokost klokken ni. Som en gest til innbyggerne serverte Peter Hepsø rederi, som i anledning sitt eget hundre års jubileum, spanderte gratis sildebord.

– Det var en stor suksess. Det var lang kø, og alle spiste seg gode og mette. Det har vært en kjempehelg, oppsummerer Hestmo.