Denne uka var Husby den første som fikk overrakt bøyer av representanter fra Tryg.

- Gerda søkte om å få fire stykker og det har hun fått, opplyser Arve Hasselvold fra Tryg salgssenter i Rissa.

Det var i april i år at Tryg salgssenter sammen med frivilligsentralen gikk ut og oppfordret folk til å melde fra hvor de mente det trengtes livbøyer i Fosen.

Overvåket

- Det er ikke bare båteiere som bruker marinaen her. Også fiskere og folk som går tur. Det er lett å komme til sjøen her så det blir kjempebra å få montert bøyene, sier Husby.

- Og bare så det er sagt, marinaen er overvåket så det er ikke noen vits i å prøve å stjele dem, opplyser Husby.

Håndmalte

Livbøyene fra Tryg er håndmalte og det kan derfor være litt venting for å få dem.

- Hver bøye er merket med et nummer, opplyser Endre Stormo i Tryg som sammen med Arve Hasselvold og Magnar Bremeraunet er med for å overrekke bøyene til Gerda Husby.

Flere steder

I tillegg til Sørfjorden marina skal det plasseres ut bøyer ved Rusasetvatnet og Uthaug Båtklubb i Ørland, Gullvika og Steinsvika Marina i Bjugn, Store Grønsjøen i Leksvik og ved Skauga bru i Rissa.

- De blir levert så fort vi får dem, opplyser Magnar Bremeraunet i Rissa frivilligsentral.

Mange livbøyer

Tryg har utplassert mer enn 38 000 bøyer der folk ferdes ved sjø, elver og vann, som en påminnelse om å være litt ekstra på vakt i vannkanten, og tegn på at hjelpen er nær dersom ulykken skulle være ute.

Siden den første Tryg-bøyen ble utplassert i 1952 har den blitt benyttet i mer enn tusen tilfeller der menneskeliv har stått på spill.