Næringslivets representanter mente de også hadde støtte fra landbruket i dette. Noe Petter Harald Kimo, leder i Rissa Bondelag, reagerer på.

- Respekterer vedtaket

- Dette er ikke riktig. Faglagene i landbruket i Indre Fosen kommune har ikke tatt dette opp til en felles diskusjon og har ikke et felles standpunkt til dette. I og med det forholder vi oss til, og respekterer, de politiske vedtak som er gjort i Fellesnemnda i Indre Fosen kommune, sier Petter Harald Kimo.

Han sier at det i uformelle diskusjoner blant lederne i de forskjellige faglagene i landbruket er bred enighet om at plassering av videregående skole er av sekundær interesse.

Fokuset

- Fokuset må være at vi får en god og bærekraftig skole i Indre Fosen. Ikke bare de første årene, men i 10-20 år framover. Om utredningen sier at det beste alternativet er Vanvikan, så er det det. En ting jeg kan si med hele landbruket i ryggen er at vi må ha et godt videregående skoletilbud i nykommunen slik at ungdommene blir boende lengst mulig i heimbygda, og at de kommer tilbake og bidrar i lokalsamfunnet etter en eventuell høyere utdanning. Det er slik vi får sterke lokalsamfunn og sterke lokalsamfunn styrker landbruket, sier bondelagslederen.