God sikt og gode forhold i sjøen gjorde helga til en flott opplevelse også for nybegynnerne fra Ørland froskemannsklubb. Atle gikk også helt til topps i første runde av NM-cupen på Bud i mai.

- God sikt

Atle forteller om fantastiske omgivelser å dykke i ved Drageid.

- Omgivelsene var fantastiske, det var veldig god sikt til å være på denne tida av året, og masse fisk, forteller han.

TEAM ØRLAND: Mathias Lund,Kristoffer Røed, Gretha Skaug og Svein Inge Skaug. Atle Skaug er ikke med på bildet. Foto: Kristina Dørum

Atle fikk til sammen 22 kilo fisk; lyr, torsk og makrell. Gretha Skaug ble nummer to med fire kilo, og Kristoffer Røed skjøt sin aller første fisk og ble vinner av junior-klassen.

Skjøt sin første fisk

Det var også gøy å se at juniorene i klubben hadde ei fin helg med dykking, og at Kristoffer fikk skutt sin første fisk, forteller Skaug.

- Jeg husker jeg hadde kurs med dem for tre år siden. Det er artig å se at de nå trives så godt og Kristoffer ble overlykkelig da han fikk skutt sin første fisk i helga.

-  Fisken var nysgjerrig og kom helt inntil meg, men den siste timen begynte de å bli mer skeptiske, forteller Atle.

Kristoffer med sin første fisk. Foto: Svein Skaug

- Mer vant til undervannsjegere

Nå skal Atle reise til Bergen, der han skal ligge i hardtrening frem mot EM i Kroatia i september, og nordisk mesterskap i Bergen i oktober.

- Hvordan er det å dykke i områdene rundt Bergen i forhold til Trøndelagskysten?

- Det er mye av det samme, men fisken er nok mer vant til undervannsjegere. Det merker man fort, man ser at fisken er mer skeptisk dersom det har vært en del jegere i området før. Der det nesten ikke har vært dykkere, blir det noe helt annet.