Det var på fylkesvei 715 over Kråkmo i Leksvik kommune klokken 17.36 den 5. mai i år at mannen, som ikke er hjemmehørende på Fosen, kjørte alt for fort i 80-sonen. Hastigheten ble målt til 132 kilometer i timen. Det resulterte i førerkortbeslag.

Skadepotensial

Sjåføren måtte også møte i retten. Sør-Trøndelag tingrett behandlet saken som en tilståelsesdom. Siktede møtte og ga en uforbeholden tilståelse. Retten mente at siktedes kjøring utgjorde et stort skade- og farepotensial. Retten kunne imidlertid ikke se at kjøringen førte til at det oppsto noen spesielt trafikkfarlige situasjoner. Kjøreforholdene på stede skal ha vært gode.

Mistet lappen

Rettspraksis tilsier samfunnsstraff dersom noen kjører fra 130- til 135 kilometer i timen i 80-sonen. Dette med mindre det foreligger særlige omstendigheter som tilsier ubetinget fengselsstraff. Retten landet på at 30 timers samfunnsstraff med en gjennomføringstid på 90 dager var passende for mannen. Mannen ble også fradømt retten til å kjøre bil for en periode på ni måneder. Sjåføren må avlegge praktisk kjøreprøve dersom han igjen på lovlig måte skal ta plass bak rattet.