Torsdag forrige uke satte Norges nye mellomdistansekonge Jakob Ingebrigtsen (16) verdensrekord i sin årsklasse på drømmemila (en engelsk mil er 1 609 meter).

Det har inspirert to brødre fra Stadsbygd til å ville bli like gode.

– Det var stort for dem. De ble veldig oppgira, og hoppa opp og ned da de fikk møte ham, sier Sigmund Simonsen, brødrenes far, til Fosna-Folket.

– Jakob var jo allerede helten deres fra før, men etter dette ble han enda større.

Brødrene på Bislett stadion. Foto: Privat

Fikk møte forbildet

For på Bislett befant også brødrene William (10) og Simon Hermstad Simonsen (13) seg. De brukte det store internasjonale stevnet som oppladning og inspirasjon til Tyrvinglekene i Oslo samme helg, hvor de begge skulle delta.

Den beste inspirasjonen fikk de fra indre bane.

– Jakob kom forbi på seiersrunden sin. Simon ropte at han ville ha en klem, og det fikk han.

Simon spurte Jakob om han kunne få en klem. Det fikk han, samt en selfie med på kjøpet. Foto: Simon Hermstad Simonsen

I tillegg til klem og autograf fra den ferske verdensrekordholderen fikk brødreparet også møte forbildet i nedjoggingsssonen etterpå. Ingebrigtsen ga de to unge mellomdistanseløperne fra Stadsbygd gode råd før brødrenes egne løp noen dager senere.

– Møtet var veldig inspirerende, og nå vil de satse for fullt på løpinga, sier brødrenes far, som også forteller at de to håpefulle fikk eksklusive råd fra Ingebrigtsen.

– Han tipset dem om at det var viktig med en sterk finish, og at det gjelder å være tålmodig.

Brødrene fikk også møte Gjert, som er Jakob Ingebrigtsens far og trener. Foto: Privat

Allsidig

I Tyrvinglekene deltok brødrene i flere øvelser, blant annet på 600 meter, 200 meter og høyde. Verdt å nevne er Simons seier i første heat på 600 meter i klassen G-13, med tiden 1,44,27, mens William endte på femteplass i andre heat, på samme distanse, i klassen G-11, med tiden 2,07,33.

– De har drevet med dette siden de var små, og spesielt for eldstemann (Simon) begynner det å bli seriøst. Det er mellomdistanse, 800 og 1 500 meter, som gjelder.

Brødreparet løper for Stadsbygd IL, hvor de nå håper å anlegge et splitter nytt friidrettsanlegg i løpet av høsten, finansiert av tippemidler og støtte fra kommunen.

– Ørjan Kjeldsli og Martin Føll er gode lokale forbilder for unge utøvere som Simon og William.

Neste mål for brødrene er Veidekkelekene på Lillehammer kommende helg.