Jostein har drevet med styrkeløft siden han var 15 år gammel, og konkurrert siden han var 16.

- NM gikk veldig bra. NM foregikk i år på Hell ved siden av flyplassen, og min klubb KK-67 var arrangørklubb. Dette var åpen-NM, det vil si at Norges beste styrkeløfter, uansett alder skulle kåres. Jeg selv er fortsatt junior, men måtte selvsagt gripe sjansen til å delta på åpen-NM når jeg hadde kvalifisert meg og det foregikk på hjemmebane, forteller Jostein Fiveltun.

Mildt sagt sliten

Han forklarer at han ikke hadde veldig store forventninger til egen prestasjon da han i de siste ukene har vært limt foran PC-skjermen og skrevet ferdig bacheloroppgave i anvendt makroøkonomi.

- Oppgaven ble levert klokken to natten før løfting, og hodet var mildt sagt slitent når jeg sto opp klokken sju  dagen etterpå for å dra på innveiing. Men det var noe spesielt magisk med å løfte på hjemmebane, med venner og familie i publikum. Stemningen var til å ta og føle på, og med god hjelp fra coach Hans Magne Bårtvedt og hjemmepublikum greide jeg allikevel å prestere på mitt aller beste, forteller Fiveltun.

Foto: Per Gunnar Roalkvam

Han endte opp med å gjøre sittlivs beste stevne.

- Jeg fikk 9 av 9 godkjente løft og endte opp med 277,5 KG i knebøy, 170 kilo i benkpress og 260 kilo i markløft. 707,5 kilo sammenlagt som er hele 25 kilo sammenlagt pers. Dette holdt til en svært overraskende sølvmedalje i klasse 83 kilo, forteller Jostein.

Lagseier

I tillegg vant Jostein og treandre fra KK-67 (Marte Elverum, Hans Magne Bårtvedt og Julian Sagøy) NM forlag, som er en konkurranse hvor de legger sammen poengscoren til de fire besteløfterne fra hver klubb for å kåre Norgesmestern for klubb, forklarer Fiveltun.- Spesielt moro var det at jegcoachet både Hans Magne Bårtvedt og Marte Elverum, som begge vant kongepokalenfor hvert sitt kjønn. Med andre ord var det en vellykket helg både som løfterog coach for meg, ler Jostein.

Her feirer Jostein siste markløft på 260 kilo Foto: Per Gunnar Roalkvam

Nå skal han forberede seg til nordisk mesterskap, og har ambisjoner om å løfte stadig tyngre.

- Planen videre er nå åforberede meg til nordisk mesterskap for ungdom og junior i september, hvorambisjonene selvsagt er å løfte enda mer, forteller han.