- Vi var spente på forhånd da det var litt ymse med værmeldinger. Det ble noen utfordringer innledningsvis med rigging på fredag, det var mye regn og vind men det bedret seg i løpet av natta. Lørdag overrasket positiv med godt martnasvær og bra temperatur, forteller Berg.

Spilte opp til dans

«Hånstauran» spilte opp til dans på lørdag, og Charlotte Audestad med band underholdte på søndag.

- Vi er godt fornøyde med årets arrangement, og veldig takknemlige for alle bidragsytere og ikke minst de frivillige. Det er lagt ned utallige dugnadstimer. Heldigvis har vi en forholdsvis godt trent stab så det går nesten på skinner, sier Berg.

Kulturbygget er leid inn av arrangørene, og tar seg av alt med lyd, lys og underholdning, noe som gjør at arrangørklubben kan fokusere på alt annet som har med martna å gjøre.

Om lag 60 utstillere fra inn- og utland deltok, og også mange lokale produsenter hadde tatt turen til martnan for å vise seg frem.

- Det var god variasjon på utstillere, og særlig positiv med så mange lokale småskalaprodusenter, vi ønsker oss enda mer av sånt, forteller Berg.

- Sosialt, og veldig trivelig

En av utstillerne på årets martna er Erik Strøm, som i år er på Leksvikmartnan for nittende gang.

- Dette er den nittende ganger jeg er her. Jeg starter sesongen på Rørosmartnan, så er det å reise rundt hele sommeren og høsten før jeg avslutter på Torget i Trondheim på julemarked i desember, forteller Strøm.

Det er ikke vanskelig å se at han er populær, ei lang kø med barn og ungdom har stilt seg opp for å kjøpe sukkerspinn og annet søtt av Strøm. Praten går løst, og Strøm forteller at han stortrives med dette.

- Det er sosialt, og veldig trivelig. Jeg kjenner igjen noen av kundene mine, og de som handlet av meg for mange år siden er nå blitt voksne og har egne barn, det er artig å se, sier Strøm.

Øverst i saken kan du bla deg gjennom noen bilder fra årets martna!