Fylkestinget har vært samlet på Røros, og der sto saken om felles videregående skole i Indre Fosen på sakskartet.

Fylkesrådmannens innstilling i saken var at både Rissa og Vanvikan skal utredes som sted for en ny videregående skole i Indre Fosen.

Vil opprettholde skolene

Tore Dyrendahl fra MDG og Rissa foreslo at Rissa og Leksvik videregående skoler opprettholdes der de er i dag og, hvis det er hensiktsmessig, med felles administrasjon. Forslaget fikk bare fire stemmer fra MDG og Pensjonistpartiet.

Ønsker Vanvikan

Mats Ramo (Frp) foreslo på vegne av Høyre, Venstre og Fremskrittspartiet at en felles ny videregående skole skal lokaliseres i Vanvikan. Dette forslaget fikk 12 stemmer.

Hanne Moe Bjørnbet (Ap) la fram et endringsforslag til punkt 2 i fylkesrådmannens innstilling på vegne av Ap, SV, Sp og KrF.  Fylkesrådmannen ønsker et samarbeid med Nord-Trøndelag fylkeskommune i utredningsarbeidet av Rissa og Vanvikan som skolested.

- Etter å ha diskutert saken og forslag til vedtak med politikerne i Nord-Trøndelag, ble vi enige om at forhandlingene og dialogen skal være i Trøndelag fylkeskommune og ikke mellom nord og sør. Vi har fått felles opplæringsdirektør, og Trøndelag fylkesting konstitueres i oktober. Derfor endret vi forslaget slik at vi ikke brukte hverken nord eller sør, men heller Trøndelag. Rådmannen utreder dette på vegne av Trøndelag. Vi gjør dette sammen, opplyser Aps Kirsti Leirtrø til Fosna-Folket.

Dette er hele vedtaket fra fylkestinget:

1. Det legges til grunn en felles videregående skole, lokalisert på ett sted, i Indre Fosen. Skolen skal ha en kapasitet på 300-320 elevplasser fordelt på studieforberedende opplæring, samt lette og tunge yrkesfag.

2. Fylkesrådmannen bes gjennomføre et planarbeid med sikte på klargjøring av økonomiske forhold knyttet til drift og investering for felles videregående skole i Rissa eller aktuelt tomtealternativ i Vanvikan. Ny sak som grunnlag for beslutning om eventuell realisering med framdriftsplan og investeringsramme eller planleggingsramme for videre prosjektering og konkurranse legges fram for politisk behandling i Trøndelag fylkeskommune i desember 2017

3. Samlet økonomisk ramme for planlegging fram til politisk sak i desember 2017 settes til 3 millioner kroner inkludert merverdiavgift.

4. Komite for opplæring og tannhelse holdes løpende orientert om status og framdrift  i prosjektet.